Hírek

Új vezetőjét köszöntötte a Nefelejcs Népdalkör a Népzenei Találkozón

Kilencedik alkalommal gyűltek össze Makón a térség és a megye hagyományőrzői, a nagy múltú rendezvényen ráadásul a házigazda, azaz a Nefelejcs Népdalkör új vezetőjét, Fekete Sándornét is köszöntötték.

Kabai Lajosné 2018. december 31-ével mondott le tisztségéről, a mai napon pedig ünnepélyes keretek közt adta át Fekete Sándornénak, aki hat éve tagja a közösségnek. A leköszönő vezető portálunknak elmondta: 2008-ban alakult a népdalkör, hogy hazánk gyönyörű kincsét, a népdalt megőrizze és átadja az utókornak.

A 15 tagot magába foglaló Nefelejcs Népdalkört a mai naptól Fekete Sándorné vezeti, a kilencedik találkozó szervezésében, illetve az eddigi munkálatokban Kabai Lajosné segítette munkáját. Az új vezető portálunknak elmondta: megtiszteltetésként érte, hogy a tagok őt választották, igyekszik majd úgy vezetni a népdalkört, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

A verses, zenés köszöntő után Fekete Sándornét Farkas Éva Erzsébet polgármester is üdvözölte egy csokor virággal, akárcsak Kabai Lajosnét, megköszönve eddigi, több mint tíz éves munkáját.

– Nagy öröm számomra, hogy a művészetekkel kapcsolatos események egyre gyakoribbak településünkön. Meghatározónak és nagyon fontosnak tartom; fontosnak tartom azért, mert egyrészt hagyományainkat, értékeinket őrzi, másrészt pedig olyan közösségformáló ereje van, ami semmi máshoz nem hasonlítható – emelte ki a polgármester beszédében, továbbá szólt a civil szervezetek fontosságáról, közösségükről és értékőrző feladatukról.

A kilencedik Népzenei Találkozóra Szatymazról, Földeákról, Kiskundorozsmáról, Deszkről, Algyőről, Királyhegyesről, Apátfalváról, Szentesről és Makóról érkeztek résztvevők és álltak a Hagymaház színpadára.