Hírek Makó Színes

Több százan a makói Szakmák Éjszakáján

Negyedik alkalommal csatlakozott a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a Szakmák Éjszakájához. A 16 állomásos rendezvényen a gyerekek megismerkedhettek a Návayban tanított szakmákkal – játékos, kreatív módon.

Nagy népszerűségnek örvend a Szakmák Éjszakája: már az első órában több százan regisztráltak a rendezvényen. Török Béla, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szakmai igazgató-helyettese portálunknak elmondta, negyedik alkalommal csatlakoztak az országos rendezvénysorozathoz, ahol 16 állomáson várták a leendő és érdeklődők diákokat.

– Izgalmas feladatokkal vártuk a gyerekek, amelyek legfőképpen a szakmákhoz kapcsolódnak. Ilyenkor az összes általunk oktatott szakmákkal megismerkedhetnek, a pénzügytől a mechatronikán át – mesélte a pedagógus. – A 16 állomás legvégső része a Szerencsekerék: ezt az pörgetheti meg, aki legalább 10 állomáson részt vett.

navigate_before
navigate_next

A gyerekek a hiányszakmákba is belekóstolhattak: például VR-szemüvegen keresztül hegeszthettek, de programozott Lego-robotokat is kipróbálhattak. Az ügyesebbek megtanulhatták a szép és helyes csomagolást is.