Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Makói és térségi növendékek is bemutatkoztak a tavaszi művészeti gálán, véget ért az OSZTV makói döntője, kilátogatott az ideiglenes piacra Lázár János, ezeket a településeket érinti a térségben a falusi CSOK – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy 250 diák állhatott a Hagymaház színpadára péntek este a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos tavaszi művészeti gáláján, amelyen makói és térségi növendékek is számot adhattuk tudásukról.

Április 8. és 11. között zajlott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, amelyen 68 diák adhatott számot tudásáról, két szakmában. Rengeteg diák olyan jó eredményt ért el, hogy felmentést kapott a szakmai vizsga alól is.

Péntek reggel Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen látogatott ki az ideiglenes piacra Lázár János. Az országgyűlési képviselő fogadóórát is tartott tegnap Nagyéren, ahol a kilátót is megtekintette.

Értékes felajánlások érkeztek Kövegyre: magánszemélyek és Máltai Szeretetszolgálat ruhák mellett játékot és bútort szállított a községbe. Az adományokért hálás a településvezetés, melyekkel nagy örömöt szereztek sok kövegyi családnak.

Május 15-ig összesen 46 jogcímen igényelhetnek támogatást és kifizetési kérelmet a gazdák – erről Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke adott tájékoztatást.

Közzétették a kormány honlapján azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény. Az összesen 2486 települést érintő listában a térség szinte összes 5000 fő alatti községe benne van, Óföldeák viszont valamiért kimaradt.

A mai napot pedig Lady Gaga és Bradley Cooper dalával indítjuK!