Makó

350 literes bográcsban készült a pótnagyik gulyása

Hatszáz adag bográcsgulyással készültek a Makói Pótnagyik a rászorulók részére, a kezdeményezéshez a nyugdíjas klubok vezetői, illetve az önkormányzat is csatlakozott.

A tavalyi év után idén ismét meleg étellel készültek a pótnagyik a húsvét közeledtével. Mint Bakacsi Pálné elmondta: az ötlet onnan jött, hogy mintegy 20 évvel ezelőtt a fürdőbüfében dolgozott, amikor is Szabó Ferenc ebben a bográcsban főzött a fürdőben. A múlt évben találkozott vele, ekkor merült fel, hogy nem-e lehetne elővenni és a rászorulóknak főzni benne. Az elképzelést pedig tettek követték, hiszen tavaly márciusban is több százan tudtak a pótnagyik asztalához ülni és elfogyasztani a bográcsgulyást. Idén ismét előkerült a hatalmas bogrács, amelyet ráadásul Szabó Ferenc a városnak is adományozott, így bármikor rendelkezésre állhat.

navigate_before
navigate_next

A pótnagyik vezetője továbbá elárulta: öt órakor kezdődött meg a főzés, délben pedig megnyitotta kapuit a régi tűzoltóság, a 350 literes bográcsban mintegy 600 adag étel készült el.

– A kereszténység legnagyobb ünnepéhez közeledünk, húsvét ünnepkörében, ilyenkor a nagyböjti időszakban különös figyelmet fordítunk a rászoruló családokra, illetve a Makó városában élő szegényebb rétegre, és ilyenkor a nagymamákkal, idősebb nyugdíjasklub-vezetőkkel összefogva egy jótékonysági főzést végzünk – emelte ki a polgármester, aki Kádár Józseffel együtt képviselői alapjából segítette az alapanyagok megvásárlását. Farkas Éva Erzsébet továbbá megköszönte Bakacsiné Margónak, hogy megszervezte az előkészületi munkálatokat, illetve minden vállalkozónak és segítőnek, továbbá a két főszakácsnak, Verebes István és Bakacsi Tamás munkáját is megköszönte.

Továbbá mint megtudtuk, hamarosan újra jótékonysági főzésre kerülhet sor a 350 literes bográcsban: május elsején a Maros-parton szeretnének az ENI munkatársaival babgulyást készíteni.