Makó Sport

160 gyerkőc szivacskézilabdázott Makón

11 településről közel 30 csapat részvételével rendezte meg a Magyar Kézilabda Szövetség, a Makói Kézilabda Club és az Erdei János Városi Sportcsarnok a kisiskolás szivacskézilabda bajnokságát. Három pályán zajlott egyszerre a bajnokság.

Több száz gyermek részvételével folyt le a tavaszi szivacskézilabda bajnokság Makón. A csapatok különböző korosztályokban mérkőzhettek meg a nap folyamán. Márton Imre, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. sportügyekért felelős ügyvezetője elmondta, a szivacskézilabda a kézilabdához hasonlóan űzik a gyerekek, csak kisebb méretű és szivacsból készült labdával játsszák.

– Ez egy előkészítő játék, amelynek az a célja, hogy megszerettesse a sportot a kicsikkel, rávegye arra, hogy a „nagyobb testvérét” kipróbálják – fogalmazott Márton Imre.

navigate_before
navigate_next

Hozzátette, az elmúlt időszakban számos olyan programnak adott otthont a sportcsarnok, amelyen gyerekek vettek részt nagy számban. Úgy véli, ez egy jó tendencia, hiszen ezzel is több fiatalt lehet megmozgatni.