Belföld Hírek

Tuzson Bence: Civilizációnk jövője a tét

A májusi európai parlamenti választáson Magyarország és Európa kultúrája, civilizációnk jövője a tét – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Csömörön.

Tuzson Bence a Fidesz helyi szervezetének EP-választási és agrárfórumán közölte: az eddigi európai parlamenti választások a belpolitikáról szóltak, arról, hogy melyik párt népszerű és melyiket akarják büntetni a szavazók.

A mostani választás nemcsak a migrációról szól, hanem Magyarország és Európa kultúrája, civilizációnk jövője a tét. Másként látja ezeket a kérdéseket a nyugat-európai elit egy része és másként a magyarok – mondta az államtitkár.

Az államtitkár, a térség parlamenti képviselője azt mondta, hogy Európa nyugati felének történelme szerencsésebb volt, mint a keletié, nem kellett megélnie, hogy egy másik civilizáció az övét veszélyezteti.

Mi magyarok érzékenyebbek vagyunk, mint a nyugatiak, mert meg kellett védenünk saját civilizációnkat a törököktől, a Habsburgoktól és nemrég a szovjetektől – fűzte hozzá Tuzson Bence.

A politikus annak az aggodalmának adott hangot, hogy ha azok nyerik a választást, akik másként gondolkodnak Európáról, mint ők, „bosszúhadjáratot” indítanak.

Nem megnyernünk kell ezt a választást, hanem a lehető legtöbb képviselőt kell bejuttatnunk az Európai Parlamentbe – fűzte hozzá az államtitkár.