Szél István

Május 15-ig összesen 46 jogcímen igényelhetnek támogatást és kifizetési kérelmet a gazdák – erről Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke tájékoztatta a Rádió 7-et.

Április 9. és május 15. között adhatják be a gazdálkodók a 2019. évi kérelmeket. Szél István a Rádió 7-nek elmondta, immár 46 jogcímre lehet támogatási igényt, illetve kifizetési kérelmet benyújtani. Ezek közé tartozik például a területalapú és az állatjóléti támogatás is.

– A kamara évente átlagosan 120 ezer gazdálkodó kérelmének benyújtásában segédkezik az országban, ami Csongrád megyei szinten közel 10 ezer főt jelent – ismertette az elnök. Hozzátette, a megyében közel 40 falugazdász ingyenesen segít az igények elkészítésében.

A beadás a Magyar Államkincstár oldalán lehetséges. Fontos tudni, hogy a május 15-i dátumot követően minden munkanap után 1 százalékkal kevesebb támogatásra kell számítani. Az utolsó határidő pedig június 11., eddig a május 15-ig beadott kérelmeket lehet módosítani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest