Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

A Költészet napját ünnepelték Makón, fergeteges volt a JUGYU-nap, Lázár János egy vésztői vállalkozói fórumon vett részt – tegnap ezekről is olvashattak, mutatjuk!

Építik a kiszombori díszpolgárok parkját: április 27-én adják át a templomkertnél kijelölt emlékparkot. Zeitler Ádám kerül Kiss Attila helyére a megyei közgyűlésben: a döntésben az is közrejátszott, hogy a korábbi „makói mandátum” ne kerüljön máshová. Folytatódott a nagyéri szurkálás tárgyalása: nem is ismerte a háziorvos a nagyéri szurkálás elkövetőjét. JUGYU-nap volt szerdán: a diákok felszabadultan szórakoztak, főztek a nyílt napjukon.

Lázár János országgyűlési képviselő egy vésztői vállalkozói fórumon tartott beszédet: a politikus kiemelte, az ipari forradalom, a digitalizáció és az automatizáció mindannyiunkat érinti, fel kell készülnünk ezek kihívásaira. Zászlóshajó szerepet szánnak Mezőhegyesnek: a városnak a mezőgazdaság korszerűsítésében zászlóshajó szerepet kell betöltenie, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek Európa legjobb agrárvállalkozásává kell válnia. A beruházás, ami majdnem csődbe vitt 17 települést: lezárult a Makó és térsége ivóvízminőség-javító program.

Április közepétől kezdődnek a tavaszi utcafórumok: összesen nyolc utcafórum valósul meg. A Költészet napját ünnepelték Makón: flashmobbal indult a nap, majd átadták a Makói Medáliák és az Osvát Ernő-díjat.

A napot kezdjük a tegnap megjelent Altató vers feldolgozásával: