Bár a nagyéri emberölés kísérletével vádolt B. Sándor a korábbi tárgyalásokon többször is azt mondta, hogy miután a rendőrök elfogták, a nagyéri háziorvos kétszer is injekciót adott neki, majd az egyik mentőautót is vezette, a mai tárgyalásra tanúként beidézett háziorvos azt mondta nem ismeri a vádlottat. Azt is hozzátette, hogy nem is járt kinn a szurkálás estjén Nagyéren. A címlapképen a tanúként beidézett nagyéri háziorvos (aki nem járult hozzá, hogy felismerhető fotó készüljön róla) és a vádlott a bíróság előtt.

A Szegedi Törvényszéken ma délelőtt tartott tárgyaláson az emberölés kísérletével vádolt B. Sándor továbbra is fenntartotta korábbi vallomását, miszerint nem ő szúrta meg, egy a falon eltört pohárral a nagyéri Majláth Presszóból kilépő Sz. Károlyt.

A vádirat lényege szerint B. Sándor 2017. március 29. napján ült be a nagyéri Majláth presszóba, ahol italozni kezdett. A presszóban való tartózkodása során beszélgetésbe elegyedett Sz. Károllyal, kölcsönösen meghívták egymást egy-egy italra. A közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában levő vádlott este 10 órakor kiment a presszó elé dohányozni, ahová magával vitt egy talpas üvegpoharat is. Nemsokkal ezután kilépett Sz. Károly is, amikor a vádlott minden előzmény és ok nélkül a falhoz lépett a kezében levő pohárral és azt összetörte. A pohár több darabra tört, azonban a vádlott kezében maradt az üvegpohár törött talpa, az abból kiálló csonkkal. A vádlott ezt követően egy hirtelen, irányított, fentről lefele irányuló mozdulattal, közepes erővel a sértett nyaka felé tett egy vágó mozdulatot. A gyors mozdulattól védekezni sem tudó Sz. Károly bal állkapcsától indulóan a nyakán mintegy 15 cm hosszú, erősen vérző sérülés keletkezett.

Sz. Károly és a körülötte állók ráfogtak a B. Sándor kezére, megpróbálták földre nyomni, azonban a dulakodás során az több alkalommal a törött pohártalppal megpróbálta sértettet hason szúrni. A vádlott kezéből a jelen levők csak nehezen tudták kicsavarni a pohárcsonkot. Sz. Károly 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

B. Sándor vádlott a korábbi tárgyalásokon is tagadta a vádat annak ellenére, hogy a megidézett tanúk ellene vallottak. A vádlott szerint azért, hogy rákenjék a bűncselekmény elkövetését. B. Sándor többször is hangoztatta, hogy egy idős hölgy rosszulléte miatt két mentő is érkezett a presszóhoz, s az egyikből kiszökött beteg vágta meg az áldozatot.

B. Sándor dr. Tóth Tibor bíró pulpitusánál a szurkálás helyszínén készült fotókkal. Az igazát bizonygatta

Dr. Tóth Tibor bíró a mai tárgyaláson ezért ismertette az Országos Mentőszolgálat írásos jelentését, mely szerint aznap este valóban két mentőautó érkezett a nagyéri presszóhoz, az egyik a nyakán megvágott Sz. Károlyhoz, akit ellátása után a makói kórházba szállítottak. A másik mentőt pedig a vádlotthoz hívták ki, ugyanis úgy vélte a bejelentő a véres inge láttán, hogy hátba szúrhatták. Az Országos Mentőszolgálat jelentése szerint azonban B. Sándor hátán nem találtak szúrt sebet.

B. Sándor több tárgyalási napon is elismételte, hogy neki a nagyéri háziorvos kétszer is adott be injekciót, miután a rendőrök a presszó közelében lévő községháza előtt elfogták. Sőt azt is vallotta, hogy a nagyéri háziorvos vezette is az egyik, a helyszínre érkezett mentőautót.

A bíróság idézésére tanúként megjelent dr. Laczay István Attila háziorvos – aki a tárgyalóteremben nem ismerte fel, hogy hol is ül a vádlott – cáfolta B. Sándor fenti állításait, azt mondta, hogy korábban még sosem látta.

Mire a vádlott azzal kontrázott, hogy de igen, ott volt, csak azóta az orvos lefogyott, hogy ne ismerje fel.

A tárgyaláson a bíróság nem tudta meghallgatni azt az igazságügyi elmeorvosi szakértőt, aki korábban megvizsgálta a vádlottat, így várhatóan csak a májusi tárgyalási napot hirdetnek ítéletet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest