Hírek Makó Ország-világ Sport

Panyor Krisztina első helyen futott be az algyői futófesztiválon

Bár terepfutó, mégis az aszfaltos pályán női abszolút első helyezést ért el az Algyő-MOL Futófesztivál félmaratoni távján Panyor Krisztina. A versenyen több makói futó is részt vett.

Hétvégén rendezték meg az Algyő-MOL Futófesztivált, ahol Panyor Krisztina terepfutó is részt vett. Krisztina 2 évvel ezelőtt már részt vett ezen a megmérettetésen és most idén is úgy döntött, hogy több futótársával együtt nevez a futóversenyre. A terepfutó a félmaratoni távot 1:37:20 perc alatt teljesítette, ezzel abszolút első helyezést ért el a nők között és a korosztályában is.

– Ez egy 21 kilométeres, aszfaltos táv volt, amely két körből állt. Elég jó időt futottam, ugyanis a 2 évvel ezelőtti eredményemen 2 percet tudtam javítani. Nagyon elégedett vagyok ahhoz képest, hogy terepen edzek, ez egy kis kalandozás volt – mesélte a terepfutó. Elárulta, számára ez a verseny egy felkészülés volt, ennek ellenére érte el ezt a remek eredményt, amelyet az edzője is külön megdicsérte.

Krisztina mellett kislánya, Viola is futott az óvodásoknak szánt távon, de a 3 kilométeres, felnőtteknek szánt pályát 20-21 perc alatt teljesítette, amelyre nagyon büszke az anyukája is.

Az algyői versenyen más makói futók is részt vettek: a női kategóriában, 10 és fél kilométeres távon Kovács Alexandra a hatodik helyezést érte el, Kenéz Anita pedig a 7. helyen futott be. Dr. Bakos Andrea együtt futott Krisztinával a félmaratoni távon, amelyben az 5. helyet szerezte meg.

Kovács Alexandra első versenyén vett részt.

– Nagyon jó kis verseny volt, nagyon családias és jól szervezett. Összesen közel 600-an neveztek erre a fesztiválra. Szerintem jövőre is elnézünk rá, mert közel is van és a többieknek is nagyon tetszett – mondta a terepfutó.