Színes Térség

Ínycsiklandó sajtokat készít a Hegyesi Éléstár

Deák Szilvia állattenyésztő agrármérnök és sajtkészítő megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, és megmutatta, milyen termékeket készít a Hegyesi Éléstár. A fiatal gazda örömmel válaszolt minden kérdésre, amit neki szegeztek az érdeklődők.

Nyílt napot tartott Deák Szilvia a Hegyesi Éléstárban. A vállalkozás tulajdonosa először körbemutatta a gazdaságát – így a résztvevők megtekintették, hol készülnek a fiatal gazda termékei. Szilvia elmondta, hogy a Fiatal gazda pályázat keretén belül alapította meg a vállalkozását, illetve ennek köszönhetően költözött Királyhegyesre is.

– Jelenleg Jersey fajtájú szarvasmarha tenyésztésével és tartásával foglalkozok, öt fejős tehenünk van, de a növendékekkel és a tinóval együtt jelenleg 11-en vagyunk – tudtuk meg Szilvitől. A gazdaság egyik sztárja a tavaly szenteste született Vica volt, aki örömmel vette, ha simogatják. – A kóstolóra parenyicával, krémsajtgolyóval, illetve sajttekercsekkel készültem.

navigate_before
navigate_next

A fiatal gazda állattenyésztő agrármérnöknek tanult, majd miután a munkakereséssel sikertelenül járt, beadta a Fiatal gazda pályázatát, amelyet sikeresen megnyert.

– Az egyetemen megszerettem a szarvasmarhákat, azokon belül is a tejelő fajták voltak a favoritok, így adta magát a helyzet. Mivel kicsi az állomány és a tejet nem tudom leadni, ezért döntöttem úgy, hogy magam dolgozom fel – mesélte Szilvia.

A kóstolón pedig a résztvevők megízlelhették, hogy milyen sajtokat készít a fiatal gazda.