Hírek Kiemelt hírek

Orbán Viktor: „A keresztény civilizáció léte a tét!”

Hétpontos programot jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlás megállításáért a Fidesz európai parlamenti kampánynyitóján pénteken a Bálnában – írja az Origo.hu.

A kormányfő közölte, a legfőbb cél, hogy a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak, valamint szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot.

Szólt arról is, hogy Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit, valamint a választásokat követően bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén. Szombattól a Fidesz aláírásgyűjtést indít a hétpontos program támogatására – jelentette be a miniszterelnök a kampánynyitón.

Az európai parlamenti választás tétje most az, hogy bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak; Európa maradjon-e az európaiaké, vagy adjuk át a helyet egy más kultúrából, más civilizációból érkező tömegnek; megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak – minderről Orbán Viktor beszélt a Fidesz európai parlamenti kampánynyitóján a Bálnában. A keresztény civilizációnk léte a tét – tette hozzá.

Újkori népvándorlás fenyeget

A miniszterelnök kijelentette, az európai elittel szembeni elégedetlenség legfőbb forrása ma szerte Európában a migráció kezelése.

Európát ma népvándorlás fenyegeti, ez nem egyszerűen migrációs válság, hanem újkori népvándorlás, ami az egész világunkat megváltoztathatja.

Ez a mai korszak legmélyebb globális vitája és konfliktusa – hangsúlyozta Orbán Viktor. Európa, ha akarná, meg tudná állítani a területére irányuló tömeges migrációt. De kísérletet sem tett rá, sőt, ellenkezőleg, az unió jelenlegi vezetése, elitje támogatja, ösztönzi a migrációt – mondta a kormányfő.

“Megőrizni Magyarországot magyar országnak”

Orbán Viktor közölte; Brüsszelben semmit sem hallunk a családpolitikáról, viszont nap mint nap szó esik a legális migráció fontosságáról. A legális migráció programja valójában egy európai népességcsere programjának fedőneve.

Mi szeretnénk megőrizni Európát az európaiaknak, Magyarországot pedig magyar országnak. Szeretnénk meghagyni a döntés lehetőségét a következő generációknak, gyermekeinknek, unokáinknak – erről is beszélt a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a brüsszeli elit hatalmi törekvéseit meg kell fékezni, és a bevándorlást meg kell állítani.

Hétpontos program a bevándorlás megállításáért

A legfontosabb teendőket Orbán Viktor hét pontban foglalta össze:

1.A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
2.Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
3.Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
4.Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
5.Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
6.Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
7.Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

Ezek azok a pontok, amelyek a legszükségesebbek ahhoz, hogy megállítsuk a bevándorlást, és megőrizzük a keresztény kultúránkat. Szombattól a Fidesz aláírásgyűjtést indít a hétpontos program támogatására – zárta beszédét a kormányfő.

 

Forrás: origo.hu | Borítókép: MTI