Hírek Makó

A sikerkovács alpolgármester, aki egységet teremt

Sokan szürke eminenciásként emlegetik, de valójában Makó fejlődésének motorja és a nyugodt építkezés letéteményese: Czirbus Gábor, a város alpolgármestere.

Időről időre örömmel és büszkén számolunk be róla a Makó Híradón, városunk épül-szépül, folyamatosan fejlődik, bővül, ez által erősödik. A páratlan és más települések által joggal irigyelt nagyberuházások talán átmenetileg türelmet követelnek meg az itt élőktől, de aztán a gyönyörű fürdő, könyvtár vagy piac egyrészt a helyi közösséget gazdagítja majd, másrészt a környékről is csodájára járnak Makó előrelépésének.

A hagymaváros fejlődése látványos és töretlen, ám érdemes megemlékeznünk arról, hogy a siker mögött mindig összefogás, nyugalom, kiegyensúlyozott és összetartó közösség áll. Melynek élén olyan vezetőkre van szükség, akiknek személye, habitusa, tevékenysége garancia a biztonságra és az együttműködésre.

Régióbeli riválisaihoz képest Makó annak köszönhetően képes erősödni és kiemelkedni, hogy a 2014-es önkormányzati választáson felállt helyi képviselő-testületben az acsarkodás helyett az érdemi munka dominál. A képviselők példamutatóan dolgoznak együtt a város polgármesterével és alpolgármesterével. A fejlődés és az építkezés záloga tehát a kiegyensúlyozott, békés működés.

Az összefogás fenntartása különösen nagy feladat lesz a következő időszakban, ahol két választási kampány színesíti majd a magyarok, így a makói polgárok heteit, hónapjait. Kulcskérdés, hogy megmaradjon a békesség, ez által a hatékonyság! A politika természetét ismerve biztosak lehetünk benne, hogy a legkülönbözőbb oldalakról, a legrafináltabb eszközökkel kísérelnek majd meg rést vágni, éket verni az érintett felek közé, ezzel is aláásva a város fejlődését, valamint a polgármester és a testület esélyeit a 2019 ősze utáni folytatásra. A makói vezetés és a helyi politikai elit közös felelőssége, hogy ne engedjenek utat a romlásba vezető megosztásnak.

Ebben a helyzetben is kulcsszerep juthat annak a politikusnak, akit sokan szürke eminenciásként emlegetnek, de valójában ő Makó fejlődésének motorja és a nyugodt építkezés letéteményese. Czirbus Gáborról, a város alpolgármesteréről van szó, aki az embertelenül nagy küzdelemben is mindig ember tudott maradni és türelmével, munkájával gyarapította közösségét.

Az elmúlt időszakban politikusként rendkívül komoly teljesítményt tett le az asztalra, elévülhetetlen érdemeket szerezve Makó látványos fejlődésében. Ha kellett, összefogta a városházi csapatot, ha arra volt szükség, átsegítette azt a különféle kihívásokon. Aktívan koordinálta, menedzselte a város fejlesztéseit, beruházásait, és széles körű társadalmi egyeztetésekkel, konzultációkkal segítette az előrelépést.

Bízunk benne, Czirbus Gáborra a továbbiakban is számíthatnak majd az itt élők, és az eddig megismert intenzitással, töretlen lelkesedéssel, hittel, energiával szolgálja a makóiakat a jövőben is!

A jó politikusnak ugyanis az a legfontosabb dolga és a fő ismérve, hogy egységet teremtsen, összefogjon, összekössön, szintetizálja a különféle érdekeket és értékeket. Aki széthúzást és viszályt szít, az éppen közösségét veszélyezteti, hiszen az erőforrások nem a fejlődés, a településért folytatott közös munka érdekében hasznosulnak, hanem az egymással folytatott értelmetlen csatározásokra, pozícióharcokra pazarlódnak el. Ez pedig nem lehet Makó érdeke.