Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Egy makói lány is versenybe száll a Miss Alpok Adria Szépségversenyen, új helyszínen szavazhatnak a makói lakosok négy szavazókörben, A Hagyományok Házává alakítják a lelei volt jegyzői lakást, Apátfalván, Makón és Maroslelén is mérik a sebességet – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Április hatodikán, szombaton kerül megrendezésre a Miss Alpok Adria Szépségverseny & Megye Szépe Döntő a Hagymatikumban, ahol 11 lány – köztük egy makói hölgy is – bemutatkozik a háromfordulós versenyen.

Új helyszínen szavazhatnak a makói lakosok négy szavazókörben – Dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta, a Helyi Választási Iroda vezetője a köztársasági elnök által kitűzött május 26-i európai parlamenti választásról tájékoztatja a lakosságot.

A Rádió7 vendége volt Makó polgármestere, aki a műsorban hosszasan sorolta azokat az önkormányzati intézkedéseket, amelyeket azért hozott a városvezetés, hogy a családokat támogassa. Farkas Éva Erzsébet kiemelte, 2014 óta ez a segítségnyújtás elsődleges szerepet játszik az önkormányzat terveiben.

A “Földeákért” és a “Földeák Község Szolgálatáért” kitüntető címekre várják Földeákon a javaslatokat május 15-én délután 4 óráig. Javaslatot bármely magánszemély, de jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet is tehet.

A maroslelei önkormányzat közösségi cél érdekében pályázott majd 23 millió forintra, a főtéri volt jegyzői lakás felújítására a Magyar Falu Programban. Már jövőre itt működne a Hagyományok Háza és a kézműves ház.

A tegnap kezdődő Speedmarathon során az egész országban beizzítják a traffipaxokat, a makói kistérségben (Makón kívül) a gyorshajtókra Apátfalván és Maroslelén is két napon át vadásznak a rendőrök.

Újabb pofátlan húzás Márki-Zaytól, ezúttal Földeákon –Hódmezővásárhely polgármestere úgy kezeli a mintegy 3000 fős települést, mintha gyarmat lenne. Annak ellenére telepített be egy 8 gyermekes családot a faluba, hogy a polgármester jelezte neki, megvásárolnák a vásárhelyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlant, amelyet később a már ott élő rászoruló családok bérelhettek volna.

A mai napot pedig Rag’n’Bone Man dalával indítjuk!