Térség Top

Elköltözött a földeáki családsegítő és a védőnői szolgálat

Az Egészségház felújítása miatt átmenetileg menniük kellett az épületből. Tegnap óta a Makói út 38. alatti, egykori rendelőben dolgoznak.

Mától nem a megszokott helyükön, azaz az egészségház épületében, hanem a Makói utca 38. szám alatti volt orvosi rendelőben dolgoznak a védőnői szolgálat valamint a Családsegítő és Gyermekvédelmi Szolgálat munkatársai.

A költözés oka, hogy felújítás alatt áll az Egészségház felújítása (az öregek napközi otthona felújításával közös pályázaton erre 71 millió 745 ezer forint támogatást nyert a helyi önkormányzat.

Az Egészségháznál a leglátványosabb rész a nyílászárócsere, és a fala külső hőszigetelése, melyet a kiköltözés nélkül is el tudtak végezni a kivitelezők.

A fűtés korszerűsítés, a vizesblokk átalakítása, a folyosói belső burkolat cseréje, a fogorvosi váró és és rendelő felújítása, a röntgen helyiség áthelyezése azonban már a családsegítő munkatársai és a védőnők munkáját akadályozta, így ezeket az önkormányzat költöztette át ideiglenesen az új helyre, melyet a volt szolgálati lakás udvarán keresztül lehet megközelíteni

Az Egészségháznál babakocsi tárolót is kialakítanak, s hogy az ÖNO, így ennek a tetejére napelemeket telepítenek, hogy az így megtermelt árammal csökkentsék a rezsit.