Hírek Külföld

Bakondi: El akarják hitetni az emberekkel, hogy a bevándorlókra szükség van

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az európai bürokrácia vezetői még az EP-választások előtt megpróbálnak mindent megtenni a legális migrációért. 

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, az EU vezetői – a választásokig hátralevő időben – méginkább érzékenyíteni akarják a nyugat-európai lakosságot a bevándorlás iránt.

El akarják hitetni az emberekkel, hogy a legálisan érkezőkre szükség van, és nem követnek majd el komoly bűn- és terrorcselekményeket – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: az európai bürokrácia vezetői már kijelentették, hogy illegális migráció nincs, így szükségtelen a határok védelme, sőt a meglévő kerítéseket is le kell bontani. A migrációval kapcsolatban az elmúlt hónapokban született javaslatoknak a lénye, hogy a tömeges migrációt szeretnék megfosztani illegális jellegétől, erre szolgál a migránsvízum és a névtelen bankkártya is – mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Görögországban és Törökországban szerveződő “migránskaravánról” azt mondta: nagyon rosszkor próbálnak útnak indulni, mivel mostanra az európai embereknek is világossá vált, hogy vannak illegálisan, jogellenesen, súlyos következménnyel járó, fenyegetést jelentő módon Európát megközelítő tömegek.