Térség Top

83 milliót kapott az Apátfalva SC Labdarúgó Sportegyesület

Egészen pontosan 83 millió 150 ezer forintot szavazott meg az apátfalvi képviselő-testület az Apátfalva SC Labdarúgó Sportegyesületnek. Nem véletlenül. Részletek kattintás után.

Százmillió forint támogatást kapott a kormánytól az apátfalvi önkormányzat idei feladatai támogatására. E támogatásból 83 millió 150 ezer forint az apátfalvi sportcsarnok építése támogatására míg a maradék 16 millió 850 ezer forint útfelújításra használható fel.

A sportcsarnok építésére kapott támogatást felhalmozási célú pénzeszköz átadás formájában kapta meg a legutóbbi testületi ülésen hozott határozat értelmében a sportcsarnok építtetője, azaz a Apátfalvai SC Labdarúgó Sportegyesület. Ezt az összeget a sportegyesület az önkormányzat tulajdonában lévő, a faluházzal szemközti ingatanon álló sportcsarnok építéséhez kapcsolódó kifizetésekre köteles felhasználni. Ez gyakorlatilag a beruházás végelszámolását jelenti.

Az apátfalvi sportcsarnokot összesen 938 millió forintos költséggel építették fel, 2017 szeptembere óta működött, de ünnepélyes keretek között hivatalosan csak tavaly április 6-án avatták/adták át és azóta is maximálisan kihasznált. Nem csak az iskolai testnevelési órákat, de tanítási idő után mindenféle sportrendezvényeket tartanak benne.

A sportcsarnok külön előnye, hogy nemzetközi futsalmérkőzések rendezésére is alkalmas. Ilyen meccseket rendeztek március végén is amikor is a Futsal U17 Bajnokság Felsőház 2. fordulójában a Maros-menti UFC-Csengele KSE, a Csengele KSE-USE Szeged, illetve az USE Szeged-Maros-menti UFC összecsapások szemtanúi, szurkolói lehettek az érdeklődők.

De itt tartott már száznál is jóval többször átmozgató edzéseket a helyi lányoknak, asszonyoknak Fekete Tímea makói aerobik edző – minden alkalommal nagy-nagy sikerrel.