Hírek Makó Sport

127-en állhattak szőnyegre a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságán

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében csütörtökön került megrendezésre a Belügyminisztérium 2019. évi Országos Judo Bajnoksága, amelynek házigazdája Makó és az Erdei János Városi Sportcsarnok volt.

A bajnokság védnöke, Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédében köszöntötte a résztvevőket, illetve a versenyzőket, akik összesen 28 rendészeti szerv táborából érkeztek Makóra.

– Ötödik alkalommal találkozunk itt, hogy a bajnokság napján Makó városát a judo fővárosává tegyük, ezen keresztül pedig nemcsak sportfővárossá válik, hanem 105 éves szervezett makói sportéletünk hagyományára is felfigyelhetnek a közösségeinkben – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte: elismerés ez Makó számára és elismerés az elmúlt évek rendezői számára is. Makó 2004-ben, 2005-ben, 2016-ban és ’17-ben, illetve idén adott helyszínt a nagy múltú bajnokságnak. Farkas Éva Erzsébet továbbá szólt Makó és a keleti küzdősportok kapcsolatáról, amelyet írásos formában először 110 éve említik. A polgármester továbbá szólt az utánpótlás fontosságáról, és arról is, milyen szerepe van a sportnak az életben.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően Dakos József r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszönte meg a szervezők munkáját, illetve köszöntötte a versenyzőket.

– Én úgy gondolom, hogy Makó városának és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak is egyféle brandjévé vált ennek a judobajnoságnak a megszervezése, ötödik alkalommal kevés megye az, amelyik elmondhatja, hogy ezt a rendezvényt sikerült megrendeznie – emelte ki, továbbá sérülésmentes, és jó versenyzést kívánt.

navigate_before
navigate_next

A bajnokság díszvendége Tóth Krisztián, világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó volt, aki portálunknak elmondta: a judo rengeteg dolgot adhat az embernek, amit legfőképpen ki tudna emelni az az, hogy egyfajta tartást és magabiztosságot ad, amely nagyon fontos az élethez is, nemcsak a sporthoz, de az önvédelemben is fontos szempont.

A Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságának eredményhirdetésén közreműködött Czirbus Gábor alpolgármester, aki több kategóriában adta át a helyezetteknek az érmeket. Átadta Makó Város Díját a két legeredményesebb megyei sportolónak is, Márton Imre, az Erdei János Városi Sportcsarnok igazgatója pedig a létesítmény különdíját is átnyújtotta.

navigate_before
navigate_next