Színes Térség

A Hagyományok Házává alakítják a lelei volt jegyzői lakást

A maroslelei önkormányzat közösségi cél érdekében pályázott majd 23 millió forintra, a főtéri volt jegyzői lakás felújítására a Magyar Falu Programban. Már jövőre itt működne a Hagyományok Háza és a kézműves ház.

Már kiköltöztették a helytörténeti gyűjteményt, a kicserélték a maroslelei községháza átellenében található volt jegyzői lakás nyílászáróit is. Az épület átalakításával nem kisebb célt tűzött ki a helyi képviselő-testület, minthogy azt jövőre már közösségi célra használják.

A Magyar Falu Programhoz benyújtott pályázat célja, hogy az ingatlan a továbbiakban a Hagyományok házaként és kézműves házként működjék, ahol bemutatnák a helytörténeti gyűjtemény értékesebb részét is.

navigate_before
navigate_next

A nemzeti és helyi identitástudat erősítése önkormányzatok és nemzeti kulturális intézmények bevonásával” című pályázattal a lelei önkormányzat 15 millió forint támogatást szeretne megszerezni a meglévő közösségi és kulturális építmények (azaz az épület) külső és belső tereinek felújítására, bővítésére, korszerűsítése, melyben benne van a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárócsere, a hőszigetelés, illetve a meglévő világítási rendszerek, infó- és telekommunikációs hálózat korszerűsítése. 5 milliót célzott meg a közösségi célú helyiségekben megvalósuló kül- és beltéri programok szervezésére, ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzés és működési költségek támogatására, 2 millió 972 ezer forintot pedig a majdani egyetlen teljes- vagy részmunkaidőben alkalmazandó közösségszervező bértámogatására.