Hírek Makó Sport

Makó nevét öregbítik a helyi erőemelők

Versenyről versenyekre járnak a MR Power Sportegyesület tagjai: ebben a hónapban több versenyző is részt vett valamilyen megmérettetésen. A remek eredményeknek köszönhetően a város hírnevét is öregbítik az erőemelők.

Az év első versenyein vettek részt a MR Power Sportegyesület erőemelői: Marton Gergely, Miklai Péter Pál, Totobé Áron és Gémes Milán március 15-én Csárdaszálláson szerepeltek, amelyen egyéni csúcsokat döntöttek meg. Ez a megmérettetés tekinthető az első 9 gyakorlatos, full power erőemelő versenynek Péter és Áron számára. Gémes Milán fekve nyomásban indult.

– A Csárdaszállás Kupa szabályrendszere miatt felnőtt korcsoportban indultam. Mivel október végén születettem, ezért a világbajnokságon is juniorként indulok, de jövőre én is belecsapok a felnőtt korcsoportba, amit igazából várok már – mesélte Gergely.


Gergely a III. Alfölrdi Betyár Fekvenyomó Versenyen.

Az erőemelő nem unatkozott, hiszen március 30-án ismét újabb versenyen indult – a III. Alföldi Betyár Fekvenyomó Versenyen szerepelt: a RAW Junior -90 kilogrammos kategóriában 2. helyezést érte el 145 kilogrammos kinyomásával -, majd áprilisban Budapesten a VITAFLEX Powerlifting Dayre nevezett, májusban az Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa és a GPC Európa-bajnokság következik.

XXIII. Csárdaszállás Kupa eredményei:

  • Marton Gergely: Open – 90kg alatt RAW: I. helyezés; fekvenyomás: V. helyezés (guggolás:210 kilogramm, fekvenyomás: 142,5kilogramm, felhúzás: 260kg)
  • Miklai Péter Pál: Junior korcsoport -90 kg erőemelés VI. hely, ahol egyéni csúcsot ért el guggolásban (135 kilogramm)
  • Totobé Áron: Junior korcsoport 90+ kg: guggolás: 190 kilogramm, fekvenyomás 100 kilogramm, felhúzás: 210 kilogramm
  • Gémes Milán: Junior korcsport +90 kg: fekvenyomás: 167.5 kilogramm

Március 23-án egy battonyai megmérettetésen vett részt az egyesület két tagja: Totobé Áron 190 kilogrammal guggolt, 105 kilogrammal végzett nyomást és 220 kilogrammot húzott fel, ami ismét egyéni csúcs számára – túlszárnyalta a Csárdaszálláson elért 500 kilogrammos összetettjét +15 kilogrammal. Boldizsár Zoltán számára ez volt az első 9 gyakorlatos full power erőemelő verseny, ahol  192,5 kilogrammal guggolt, 107,5 kilogrammal fekve nyomott és 222,5 kilogrammal húzott fel, elérve így az 522,5 kg-os összetettet.

Majoros Róbert, az egyesület alapítója most mentorként kísérte el a fiúkat a versenyekre, és mint elmondta, nagyon elégedett volt az eredményekkel, mindenki szívvel-lélekkel harcolt. Róbert most az alapozó időszakát tölti, majd júniusban kezdi meg a versenyekre való felkészülés következő szakaszát.

Fotók forrása: MR Power Sportegyesület.