Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Újabb önkormányzati házat adtak át Honvédban, felavatták vitéz Szűcs József emléktábláját Kiszomboron, megújult Csanádalberti két legforgalmasabb útszakasza, megkapták az építési engedélyhez szükséges tervet Földeákon a sportcsarnokhoz – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Honvéd városrészben 14 önkormányzati tulajdonú bérlakás van, amelyekből többet felújítottak és újakat építettek. A Szigeti utcában is elkészült az utolsó, teljesen új építésű, 61 négyzetméteres ház, amelybe Rácz Roxána és családja költözhet be.

Hétfő délelőtt avatták fel a kiszombori születésű vitéz Szűcs József honvéd alezredes, katona vívómester emléktábláját a Dózsa György Általános Iskolában. A felavatás előtt beszédet mondott Szűcs József fia, Szűcs Ágoston is.

15 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és a község két és félmillió forintos önerejének köszönhetően újul meg a csanádalberti Jókai Mór és Dózsa György utcák egy-egy szakasza. Az, ahol a helybéliek közvetlen eljutnak Ambrózfalvára. A munkálatok a padkázással legfeljebb kedden befejeződnek.

A Návay iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülhet meg a földeáki sportcsarnok, mely építési engedélyre benyújtott terveit nemrégiben megkapta az önkormányzat. A sportcsarnok építése közel másfél évet csúszott eddig, először a kisebb sportcsarnok szerepelt a kormányhatározatban, majd amikor ez kijavították, a tervezőmérnök tervezte rossz helyre.

A baloldali sajtó szerint náci a Mi Hazánk Mozgalom, mert megzavartak egy szerintük a homoszexualitást reklámozó rendezvényt. Olyan szavakat adtak a szájukba, amelyek nem is hangzottak el, ezért a párt elnöke bejelentette: akár peres úton is követelik a helyreigazítást, és a rendezvény szervezőit is feljelentik.

Óriási többséggel, 176 igen, 10 nem szavazat, és 6 tartózkodás mellett fogadta el a parlament a kormány családvédelmi tervét. Nem a Demokratikus Koalíción múlt, de július 1-étől életbe lép a törvény.

A mai napot pedig a Rex Orange County dalával indítjuk!