Hírek Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Újabb önkormányzati házat adtak át Honvédban, felavatták vitéz Szűcs József emléktábláját Kiszomboron, megújult Csanádalberti két legforgalmasabb útszakasza, megkapták az építési engedélyhez szükséges tervet Földeákon a sportcsarnokhoz – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Honvéd városrészben 14 önkormányzati tulajdonú bérlakás van, amelyekből többet felújítottak és újakat építettek. A Szigeti utcában is elkészült az utolsó, teljesen új építésű, 61 négyzetméteres ház, amelybe Rácz Roxána és családja költözhet be.

Hétfő délelőtt avatták fel a kiszombori születésű vitéz Szűcs József honvéd alezredes, katona vívómester emléktábláját a Dózsa György Általános Iskolában. A felavatás előtt beszédet mondott Szűcs József fia, Szűcs Ágoston is.

15 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és a község két és félmillió forintos önerejének köszönhetően újul meg a csanádalberti Jókai Mór és Dózsa György utcák egy-egy szakasza. Az, ahol a helybéliek közvetlen eljutnak Ambrózfalvára. A munkálatok a padkázással legfeljebb kedden befejeződnek.

A Návay iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülhet meg a földeáki sportcsarnok, mely építési engedélyre benyújtott terveit nemrégiben megkapta az önkormányzat. A sportcsarnok építése közel másfél évet csúszott eddig, először a kisebb sportcsarnok szerepelt a kormányhatározatban, majd amikor ez kijavították, a tervezőmérnök tervezte rossz helyre.

A baloldali sajtó szerint náci a Mi Hazánk Mozgalom, mert megzavartak egy szerintük a homoszexualitást reklámozó rendezvényt. Olyan szavakat adtak a szájukba, amelyek nem is hangzottak el, ezért a párt elnöke bejelentette: akár peres úton is követelik a helyreigazítást, és a rendezvény szervezőit is feljelentik.

Óriási többséggel, 176 igen, 10 nem szavazat, és 6 tartózkodás mellett fogadta el a parlament a kormány családvédelmi tervét. Nem a Demokratikus Koalíción múlt, de július 1-étől életbe lép a törvény.

A mai napot pedig a Rex Orange County dalával indítjuk!