Honvéd városrészben 14 önkormányzati tulajdonú bérlakás van, amelyekből többet felújítottak és újakat építettek. A Szigeti utcában is elkészült az utolsó, teljesen új építésű, 61 négyzetméteres ház, amelybe Rácz Roxána és családja költözhet be.

Elkészültek a honvédi bérlakások munkálatival: az elmúlt időszakban 14 önkormányzati lakás újult meg, vagy épült meg. Hétfő délelőtt adták át az utolsó, teljes komfortos házat a Szigeti utcában. Szilágyi Tímea, a Makói Polgármesteri Hivatal Innovációs és Városfejlesztési Iroda Vagyoncsoport csoportvezetője elmondta, az esztétikai rekonstrukció mellett energetikai fejlesztés is történt az önkormányzati bérlakásokon, így minden bérleményben új nyílászárókat szereltek be, hőszigetelték az épületeket, teljes körű elektronikai fejújítás történt, illetve korszerű konyhabútorokat és fürdőszobaelemeket szereltek be.

A Szigeti utcai, teljes összkomfortos házba Rácz Roxána és családja költözik be. Mint elárulta, a bejárás után már nagyjából tudják, ki melyik szobát foglalják el. Nagyon tetszik nekik az új ház.

– Két gyermekünk van, akik a Kálvin Téri Református Általános Iskolába járnak és kitűnő tanulók. Ők fogják a nagy szobát megkapni, mi pedig a kisebb méretűbe költözünk. Az a célunk, hogy a lányok egy stabil, komfortos környezetben nevelkedjenek fel – mesélte Roxána a bejárás után. – Miután lakhatási problémáink lettek, megpályáztuk az önkormányzat kiírását, így jutottunk hozzá a Szigeti utcai házhoz. Segítséget kértünk, amelyet meghallgattak és hálásak vagyunk érte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest