Belföld Hírek Külföld

Salvini: tanulni kell a magyar kormány családpolitikájából

Az olasz belügyminiszter a 13. Családok Világkongresszusa záró szekciójában szólalt fel – írta a 888.hu.

Matteo Salvini a Veronában megrendezett 13. Családok Világkongresszusa (WFC) szombati napján beszédében méltatta Magyarországot, mely szerinte megmutatta, hogy a családnak kell a kormányok politikai és gazdasági döntései középpontjában állnia.

Tanulni kell Magyarország családügyi politikájából. Az az ország, ahol nem születnek gyerekek, halálra van ítélve

– húzta alá a bevándorlásellenes politikus.

A kormányzó Liga vezetője az előtte felszólaló Novák Katalin államtitkár felé fordulva elismerte, hogy Olaszországban jelentősen visszaesett a gyerekvállalási kedv. Magyarázata szerint az olasz fiatalok főleg attól félnek, hogy nem találnak állandó munkát. Elmondta, hogy Olaszországban tavaly az 1965-ös születési ráta felénél kisebb volt a születési arány.

Salvini hozzátette, ezzel egy időben mások az európai demográfiai csökkenést “hajókkal érkező húszévesekkel” akarják megoldani, ám ezek a migráns fiatalok kultúra, identitás és gyökér nélküliek, nincsen se múltjuk, se jövőjük.

Ha ghánai fiatal vagy, akkor segítelek igazán, ha nem menekülnöd kell, hanem a saját hazádban becsületes jövőd lehet

– hangoztatta az olasz belügyminiszter.

Megjegyezte, a hagyományos család ellen tiltakozóknak észre kellene venniük, hogy a nőkre a legnagyobb veszélyt az iszlám radikalizmus és az ebből táplálkozó szubkultúra jelenti, amely isteni tanításként hirdeti a nő férfinak való alárendelését, majd kijelentette, hogy a WFC nézeteit valló európaiakra számít az EP-választásokon is.

Gyerünk és változtassuk meg a mostanáig pénzügyi érdekeknek és a bürokráciának engedelmeskedő Európát, amely megfosztott szabadságunktól!

– buzdította a hallgatóságot.

Az általa képviselt politikát gúnyoló baloldali értelmiségieknek azt üzente: lehet, hogy nem olvas el naponta három könyvet, hanem csak egyet, de legalább érti azt, amit olvas.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a WFC keretében megbeszélést folytatott Giorgia Melonival, a Liga vezette jobbközép koalícióhoz tartozó, jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnökével.

Meloni az olasz hírügynökségeknek úgy nyilatkozott, hogy az FdI Magyarország családmodelljét akarja követni és “Olaszországba importálni”.

Orbán Viktor Magyarországa annak a család- és születéspárti szövetségnek az egyik főszereplője, amely születendőben van Európában és amelynek az FdI is a tagja”

– jegyezte meg a női politikus.

Giorgia Meloni az MTI szerint hozzátette, a május 26-i európai parlamenti választás vízválasztó lesz egy olyan Európa megépítésére, amely a középpontba az élet védelmét, a születések ösztönzését és az oktatási szabadságot helyezi.

Borítókép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd.