Az EFOP – 1.5.3 – 16-2017-00037. jelű pályázatnak köszönhetően önkéntes szemétszedést szerveztek Makón, a Návay Lajos téri játszótéren. Nem ez volt az első alkalom: a tervek szerint minden helyi játszótéren lesz ilyen akció.

Az „Értékközvetítés a makói kistérségben” elnevezésű pályázatnak köszönhetően szemétszedést szerveztek a Víztoronynál lévő játszótérnél. Az önkéntes hulladékgyűjtésen egy tucatnyian vettek részt és még a gyerekek is beálltak kis segítőknek. Andrási Lilla projektkoordinátortól megtudtuk, az EFOP – 1.5.3 – 16-2017-00037. jelű projektben Makón kívül még nyolc település vesz részt: többek között Királyhegyes, Nagyér, Ambrózfalva, Csanádalberti, Kövegy és Pitvaros.

Az Önkénteskedj! programelemmel hagyományt szeretnének teremteni: a városi játszótereket ezáltal tisztítják meg a közeljövőben, de nemcsak a környezettel szeretnének törődni, hanem a lélekkel is – a projektkoordinátor elárulta, terveik szerint lelki gondozást és felolvasást tartanak idősek klubjában, de magányos nyugdíjasokhoz is szívesen mennének segíteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest