A nyílt napon megtudtuk, a szülők a végső döntés előtt több óvodát is megnéznek, és jellemzően a plusz szolgáltatások után érdeklődnek. A református óvodában minden évben egy 25 fős csoportot, és egy vegyes csoportot indítanak.

– Egész héten fogadtuk a szülőket és leendő óvodásokat, hogy rugalmasan, mindenki a saját szabadidejéhez igazítva tudjon eljönni. – mondta el portálunknak Soós Enikő.

A Bárka Református Óvoda óvodapedagógusa elmondta, a szülők jellemzően több óvodát is megnéznek a nyílt napokon leginkább az érdekli őket, hogy milyen plusz szolgáltatásokra van lehetőség egy óvodán belül.

Náluk például tudnak biztosítani gyógypedagógust, fejlesztő pedagógust, logopédust, óvodapszichológust is, ami azért nagy előny, mert bármilyen fejlesztésre is van szüksége egy gyermeknek, a szülőnek nem kell a munkaidő után külön elvinni szakemberhez.

 

 

A református óvodában évente egy 25 fős csoportot indítanak, ám emellett van vegyes csoport is, amelyben különböző korosztályú gyerekek vannak. Ennek előnye, hogy a kicsik a nagyobb társaiktól tanulva gyorsabban tudnak fejlődni, és gyorsabban megszokják az óvoda légkörét.

Soós Enikő kiemelte, a gyerekeket hat tehetséggondozó program is várja, sport, rajz, dráma, matematika, néptánc, és ének. Így gyakorlatilag minden óvodás be tud kerülni valamelyik programba.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest