Hírek Színes Térség

Nagy segítség az apátfalvi babakötvény

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Apátfalván júniusig 18 baba fog születni. Négy újszülöttet Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester köszöntötte péntek délelőtt.

Szekeres Ferenc polgármester szerint egy település jövője a gyermekekben van: ezért is döntött úgy tavaly az apátfalvi testület, hogy minden újszülött és családja 40 ezer forint értékű babakötvényt kap, amelyet készpénz formájában adnak át. Az újdonsült szülők örömmel veszik ezt a segítséget, mindenhol jól jön a támogatás. Pénteken négy családnál járt a polgármester és az alpolgármester.

Kovács Péter Pálné és Kovács Péter Pál harmadik gyerekeként született meg a kis Bianka február 2-án. Katikától, az édesanyától megtudtuk, a 9 éves Jázmin és a 12 éves Márk nagyon sokat segít, Bianka nővére már jobban is pelenkáz, mint az édesapa. Kati hozzátette, a 40 ezer forintnak már megvan a helye: pelenkát, tápszert és más mindennapi használati eszközt fognak vásárolni a pénzből.

Klembucz Bianka és Szigeti István február 3-án váltak szülőkké: a kis Rebeka Mira remek baba, annak ellenére, hogy hajnalban született. Bianka elárulta, még nehéz beleszokni az új élethelyzetbe, de István sokat segít.

Pénzes Annabella február 18-án született, Mácsai Beatrix és Pénzes Arnold gyermekeként. Az édesanya elmondta, három héttel hamarabb született a kis Annabella, de nagyon jól van: egészséges baba, aki nagyon szereti a hasát. Patrik és Luca már nagyon várta a kishúgokat – a nővére olyan, mint egy bébiőr.

Fejes-Bodrogi Zalán Bendegúz még január 23-án született Makón. Bodrogi Ágnes, az édesanya a mindennapokról elmesélte, hogy jól telnek: a kisfiú eszik és alszik. Zalán Bendegúz a harmadik gyermek a családban, van egy bátyja, Ádám és egy nővére, Virág. A nagyobbak segítenek az édesanyának, így könnyebb helyzetben van.