Egyéniben a negyedik lett, vegyes párosban pedig ezüstérmet szerzett az Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, a közelmúltban rendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon Keresztesi Alexandra, a vásárhelyi Szivárvány Sportegyesület versenyzője.A képen a csapat.

A Csongrád Megyei Szivárvány Otthonban működő Szivárvány Sportegyesületet az a megtiszteltetés érte, hogy egy sportolóját, Keresztesi Alexandrát eddigi eredményei alapján, tenisz sportágban beválogatták a március 7. és 24-e között Abu Dhabiban megrendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokra utazó magyar csapat tagjai közé.

A 28 éves sportoló, 2015 márciusa óta él Csongrád Megyei Szivárvány Otthonban. Érkezése után aktívan bekapcsolódott több sporttevékenységbe. A Szivárvány Sportegyesületben kezdett el teniszezni és szorgalmas, kitartó munkájával szépen haladt előre, egyre magasabb szintre jutott. 2018 májusában, divíziójában megnyerte a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Országos Világjátékokra Válogató Tenisz Versenyét, ezért kapott lehetőséget az indulásra.

Az Egyesült Arab Emirátusban megrendezett Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon közel 190 ország 7500 sportolója vett részt. A magyar delegáció 86 főből állt, ebből 62 sportoló, 14 sportágban képviselte hazánkat (a tenisz csapatnak 3 férfi és 1 női tagja volt).

A március 7-i kiutazás után 3 napig ismerkedés, akklimatizálódás történt, majd a résztvevő országok csapatainak tagjai a Vendéglátó Város Programokon vettek részt. A felmérések március 12-13-án zajlottak, 14-én pedig ünnepélyesen megnyitották a világjátékokat.

Az itthoniak a Facebook-on keresztül folyamatosan kapták Sebestyén Kata teniszszakág-vezetőtől az éppen zajló eseményekről a képeket és videókat.

Március 15-20. között rendezték a versenyeket. Alexandra egyéniben és vegyes párosban mérhette össze tudását a világ legjobb speciális női teniszezőivel. Egyéniben olimpiai negyedik helyezett, vegyes párosban Cservenka Istvánnal (Életfa SE-Dunakeszi), olimpiai ezüstérmes lett. Teljesítette az önmaga által titkon remélt elvárást, sikerült érmet szereznie.

A világjátékok záró ünnepségét március 21-én rendezték, melyen a magyar csapat tagjai nagyon elégedetten vonulhattak fel a 32 arany-, 26 ezüst- és 10 borzérem birtokosaiként. Március 24-én hajnalban érkezett haza a magyar delegáció, akiket kis pihenés után a Magyar Sport Házában ünnepélyes fogadáson egyenként köszöntött Sárfalvi Péter, a sportért felelős államtitkár-helyettes, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke, Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke és Jády György, az MSOSZ sportigazgatója. A meghatóan szép ünnepségen hivatásos előadóművészek és speciális sportolók is felléptek.

Szilágyi Lászlóné, a Szivárvány Sportegyesület elnöke megköszönte a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon vezetőségének és munkatársainak, hogy a világjátékokra való felkészülés során adódó problémák megoldásában mindenkor segítették őket. Huszti Lajosnak, a Hódmezővásárhelyi Tenisz Klub edzőjének pedig a felkészülés utolsó négy hónapjában a technikai tudás csiszolása érdekében zajlott a külön edzéseket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest