Kiszelly Zoltán volt a Közéleti Klub vendége, várják a nyugdíjasok az Edenred utalványokat, nem holtteste(ke)t kerestek a rendőrök Földeákon, testületi ülést tartottak Magyarcsanádon és Óföldeákon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A korábban éveken keresztül Németországban élő, és most is gyakran visszalátogató politológus volt szerdán a makói Közéleti Est vendége. Kiszelly Zoltán szerint a németek pontosan kiszámolták, hogy mit nyernek a bevándorlással, de nem jött be.

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, a települési képviselők megkezdték az Edenred utalványok osztását a városban a 70 év feletti nyugdíjasok részére. Csütörtökön Kádár József vitte házhoz az utalványokat.

Hármas gyilkosságról, rég eltűnt helybéliek holttestének kereséséről, de még egy rejtegetett fegyver feltalálásáról is beszélnek a földeákiak azután, hogy a rendőrség tegnap reggel nagy erőkkel szállt ki az egyik főtéri házhoz, majd a tulajdonos tanyájához. Az esetről fantáziadús történetek keringtek a faluban. Mint megtudtuk, a rendőrség kényszermunka bűntette gyanúja miatt szállt ki a helyszínre.

Egy napra bezárják a magyarcsanádi községházát, ugyanis kicserélik az épület nyílászáróit – derült ki a tegnap esti testületi ülésen, melyen a képviselők elfogadták a Magyarcsanád Település Üzemeltetési és Fejlesztési NKft. idei üzleti tervét, mely 4 millió 405 ezer forintos nyereséggel számol.

Óföldeákon is testületi ülést tartottak, amelyen kiderült: a játszóteret szeretnék felújítani és emlékoszlopokat szeretnének állítani

A Szent Gellért-híd nélkül nem épül meg a sztrádától oda vezető út – hangzott el a tegnap délelőtt, a magyarcsanádi faluházban nagy érdeklődés mellett rendezett lakossági fórumon. Ezt majdani Szent Gellért-hídra rávezető 432. számú, az autópálya lehajtótól az árvízvédelmi töltésig tervezett úttal kapcsolatos környezetvédelmi eljárás miatt rendezték.

Számítástechnikai eszközökkel segít a megyei kormányhivatal – a hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter iskola például 12 számítógépet kapott, melyeknek a számítógépszerelő-, karbantartó képzésben résztvevő tanulóik veszik hasznát.

A mai napot pedig Phum Viphurit dalával indítjuk!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest