Kék hírek Térség Top

Nem holtteste(ke)t kerestek a rendőrök Földeákon

Hármas gyilkosságról, rég eltűnt helybéliek holttestének kereséséről, de még egy rejtegetett fegyver feltalálásáról is beszélnek a földeákiak azután, hogy a rendőrség tegnap reggel nagy erőkkel szállt ki az egyik főtéri házhoz, majd a tulajdonos tanyájához. Az esetről fantáziadús történetek keringtek a faluban. Mint megtudtuk, a rendőrség kényszermunka bűntette gyanúja miatt szállt ki a helyszínre.

– Hiába kerestük a hírekben, néztük este a híradót, semmi sem volt benne, biztos olyan titkos dolgot fedeztek fel, amiről még nem lehet beszélni, pedig az egész falu tud róla – mondta egy névtelenséget kérő helybéli a főtéri élelmiszerbolt előtt. Persze az emberek közt még akkor is az volt a téma, hogy miért kértek markolót a rendőrök, s miért mentek ki azzal a Száraz-éren túli egyik tanyára. Tegnap este még a helyi képviselő-testület tagjai is az esetről beszéltek.

Az egyébként mind-mind névtelenséget kérő helybéliek úgy tudják, hogy a főtéri zöld színű házba az ajtó berúgásával jutottak be a rendőrök, miután a tulajdonos nem reagált a csöngetésre, kopogásra, felszólításra.

– A szomszéd bejárójára állt meg, még a rendőrök érkezése előtt, a markológép, mely kezelője azt mondta, hogy őt odarendelték – mondta az egyik közelben lakó, aki csak arra figyelt fel, hogy „csak úgy nyüzsögnek” a rendőrök az utcán. Többen azt is mondták, hogy a fekete ruhás rendőrök terrorelhárítók lehettek, ott állt a TEK feliratos autójuk is az utcán.

– Kiszaladt a nehezen mozgó háztulajdonos felesége az utcára, s azt kiabálta, hogy fegyvert keresnek – mondta egy asszony. Hogy nagyon sokan látták a rendőrségi akciót az biztos, hiszen az általuk intézkedés alá vett ház szomszédságában kocsma működik, nem sokkal távolabb van a pénzkiadó automata, szemközt pedig egy nagy forgalmú ABC.

– Én tartok a házban élőktől, különösen a házigazdától. Ugyan nehezen mozog, de úgy tartják, sok mindenre képes – mondta egy harmadik asszony, de hogy mi az a sok minden, nem árulta el. Azt mondta, hogy mindenfélét hallani a faluban. Azt is, hogy az egyik alkalmazottját agyondolgoztatta, s azt már gyámság alá is vették.

Volt, aki úgy vélte, hogy az egyik már 18-20 éve eltűnt helybeli férfi maradványait keresték a rendőrök. De olyan is akadt aki szerint 6 személyt is magukkal vittek a rendőrök, akik egész nap kinn voltak. És akadt, aki meglepődve látta reggel a ház tulajdonosát, otthona előtt egy kocsiban ülve.

A rendőri intézkedéssel kapcsolatban megkerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot. A CSMRFK Kommunikációja érdeklődésünkre közölte:  az említett helyszíneken a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tartottak kutatást, kényszermunka gyanúja miatt indított büntetőeljárás alapján. A megalapozott gyanú szerint a sértett évek óta háztáji és mezőgazdasági munkákat végzett, és ha nem megfelelően dolgozott, vagy nem a meghatározott módon látta el a feladatot, a feltételezett elkövető szidalmazta, bántalmazta. A sértett a munkáért cserébe csupán szállást és ellátást kapott, fizetést nem.
A feltételezett elkövető ellen 2019. március 27-én a sértett sanyargatásával elkövetett kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.