Hírek Térség

Emlékoszlopokat telepítenek Óföldeákon

A játszóteret szeretnék felújítani és emlékoszlopokat szeretnének állítani Óföldeákon – derült ki a ma délutáni testületi ülésen.

Az óföldeáki polgármesteri hivatal felújítási munkálatai miatt a Könyvtárban tartottak testületi ülést a településen. Simonné Sinkó Erika polgármestertől megtudtuk, többek között megtárgyalták a START-munkaprogramot – amely során térkövet szeretnének gyártani, illetve a belvíz-elvezetést oldanák meg. A testület elfogadta azt a határozatot, miszerint a közvilágítás és az intézményi világítást az E-on szolgáltassa. A 2018 és 2023 közti Helyi Esélyegyenlőségi Programot is meghosszabbították, illetve a közbeszerzési tervet is elfogadta a grémium.

– Jelen pillanatban nem szervezünk közbeszerzési eljárást, de ha úgy alakul, akkor ezt a tervet módosítjuk – tette hozzá a polgármester.

Az intézményi térítési díjakról is tárgyaltak: az étkeztetés ára maradt. Az egyebek között tárgyaltak a játszótér felújításáról, illetve arról is, hogy emlékoszlopokat szeretnének állítani dr. Kertész Dezső orvos és Búzás János pedagógus előtt tisztelegve.