Belföld Hírek

Breitbart: Orbán állhatatosan védi Európát a migrációtól

A nemzetközi sajtó továbbra is kiemelten foglalkozik a magyar miniszterelnök tevékenységével, politikájával, uniós kampányával.

A napokban beszámoltunk róla, a mértékadó Le Figaro a hétvégi budapesti migrációs konferencia kapcsán írt részletesen Orbán Viktorról, valamint Orbán és Nicolas Sarkozy korábbi francia elnök szoros politikai szövetségéről. A francia napilap kiemelte, Sarkozy határozottan és látványosan kiállt Orbán Viktor és a magyar miniszterelnök sikeres politikája mellett.

Az egykori francia elnök 2016 végén vonult vissza a pártpolitizálástól, de változatlanul ő a francia konzervatív oldal vezető személyisége, sőt, a világ egyik legtekintélyesebb politikusaként tartják számon. Ritkán szólal meg, ezért is bír kiemelkedő jelentőséggel, hogy ezúttal határozottan dicsérte Orbán Viktor politikáját, és azt mondta, hogy ellenfelei éppen a sikeressége miatt támadják. A francia konzervatív újság úgy fogalmazott: Nicolas Sarkozy nagyon demokratikus, mélységesen európai országnak nevezte Magyarországot, kiemelkedő történelemmel. A magyar nép felemelte a fejét a totalitarizmussal és a diktatúrával szemben, és ebben a Fidesz vezető szerepet játszott – nyilatkozott.

Arról is tudósítottunk, hogy Steve Bannon, Donald Trump korábbi főtanácsadója, a spanyol El País című napilapnak adott interjúban úgy fogalmazott, Orbán Viktor az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini mellett ma Európa legfontosabb politikusa.

Egy másik tekintélyes hírforrás, a Breitbart híroldal pedig arról cikkez, hogy miután a Fidesz és az Európai Néppárt közösen a magyar kormánypárt tagságának felfüggesztéséről döntött, Orbán tovább folytatja gigászi küzdelmét a kontinens jövőjét fenyegető illegális bevándorlással szemben. A nemzeti érdekekért megingathatatlanul harcoló magyar kormányfő célja, hogy ne lehessen az EU tagállamaira rákényszeríteni a tömeges bevándorlást, a kötelező elosztási kvótákat anélkül, hogy az adott nemzetállamok arra igent mondanának. Megemlítik, a miniszterelnök vasárnapi rádióinterjújában hitet tett mellette: Magyarország nem adja be a derekát Brüsszelnek, az országban csak az történhet, amit az itt élők szeretnének, nem az, amit Brüsszel vagy a Soros Györgyhöz kötődő álcivil szervezetek elhatároznak.