Hírek Makó

Tiszteletre méltó, hogy támogatják az időseket

Ez a véleménye Mándokiné Török Annának az önkormányzat által biztosított, évente kétszer a 70 éven felüli makóiaknak adott tízezer forint értékű utalványról. Az asszonynak ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet és Hadik György vitte el az ajándékot.

A polgármester és a körzet képviselője együtt látogatott el a 76 éves Mándokiné Török Annához, hogy átadják számára a 10 ezer forint értékű utalványokat. A makói önkormányzat évente kétszer, húsvét és karácsony előtt segíti így az időseket.

– Az új városvezetés legelső intézkedéseinek egyike volt, hogy az idősek iránti megbecsülés jeleként, akkor még 5 ezer forintot juttattunk el minden karácsonykor. Ahogy a kassza megengedte, ez 10 ezer forintra bővült, és évi két alkalomra. – mondta el Hadik György.

Makón ez a segítség több mint 3300 embert érint, a képviselő a saját körzetében pedig mintegy 337 hetven év feletti időskorúnak viszi ki, tudtuk meg tőle.

 

 

Mándokiné Török Anna egyedül él, Szegeden élő lánya azonban rendszeresen jár haza hozzá. Az idős asszony megköszönte a polgármesternek és a képviselőnek a segítséget, mint mondta, tiszteletre méltónak tartja, hogy mind a kormány mind pedig a makói városvezetés törődik az időskorúakkal, és segíti őket.