Kiemelt hírek Makó Publicisztika

Nem fogja elhinni, Mucsi megint pofára esett

Össze-vissza keringett a városban az Edenred utalványok elfogadóhelyeit keresve, természetesen élőben, ostorozva a városvezetést, meg akit éppen eszébe jutott. Egy makói csoportban később percek alatt kiderült, hogy gyakorlatilag mindenhol elfogadják.

Tökéletesen rávilágít Mucsi Tamás nemrég készült élő videója, mit is ért a Demokratikus Koalíció azon, hogy „segíteni szeretnének”, ahogyan arra is, hogy miért kell, hogy Isten óvjon mindenkit ettől a fajta segítségtől.

A DK választókerületi influencere ugyanis újra a nyakába vette a várost, és nekiállt kinyomozni, hogy hol fogadják el az önkormányzat által a 70 év felettieknek adott Edenred utalványokat Makón. Ebből aztán akkora „fake news” cunamit sikerült összehozni 40 percben, hogy azt még a Makói Csípős is megirigyelné.

 

Íme a videó legfigyelemreméltóbb mondatai:

„Régen az utalványokat azért szerették az idősek, mert bárhol elfogadták őket… … ezeket (Edenred) eléggé csekély helyen fogadják el, és eléggé nem a nyugdíjasoknak való dolgokat lehet belőle vásárolni. Elsősorban egyébként élelmiszert nem nagyon lehet rajta venni, legalábbis Makón biztosan nem.”

„Haladjon kelet felé, 600 méter múlva forduljon balra”

„Találtam vas-műszaki boltot, találtam panziót, panzió is elfogadja, de élelmiszerboltot eddig még nem nagyon.

„Próbálunk segíteni az időseknek abban, hogy értelmes dolgokra tudják elkölteni…”

„Nagyon dizájnos, fiatalos, 18-20 éveseknek való ruhákat lehet venni az Edenred utalványon. Hát, lehet hogy élelmiszert nem, de az unoka biztos, hogy örülni fog neki.”

Gyakorlatilag az egész városban értelmesen nem lehet felhasználni ezt az utalványt.

„… ütvefúrót is lehet egyébként rajta venni.”

„Kínai cipőt, ruhát is lehet rajta venni.”

„Lehet, hogy rossz irányba jöttünk Máté, mert amarra emelkednek a házszámok.”

„Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy a kenyérboltba jöjjön, a Deák Ferenc utcára… … itt elfogadják az Edenred utalványt. Mást nem nagyon találtunk az egész városban.

a használhatatlan utalványokat osztogatja a Fidesz

 

 

Ehhez képest nemsokára a Makón élek csoportban is feltűnt a kérdés, hogy hol lehet felhasználni az utalványokat. Mint a hozzászólásokból kiderült, a városban szinte az összes nagy üzletláncban (Spar, Penny, Lidl, Tesco, Coop), és emellett egy rakás másik helyen is lehet élelmiszert venni rajta. Minden elfogadóhelyen kint van a matrica hozzá. Többek között például gyógyszertárban is felhasználható.

 

 

A bejegyzésre Mucsi is rátalált, gyorsan próbálta is menteni a menthetőt, de nem nagyon sikerült. Ennyire hülyét régen tudott csinálni magából, majd még neki állt feljebb, mikor rámutattak.

„Nézd a jó oldalát! Levegőztél egyet, mi meg jól szórakoztunk. Van az a mondás, hogy láss, ne csak nézz.”

„Ott mentél el több elfogadó hely előtt is!

Többek között így osztották az álhírgyártó influencert, méghozzá teljesen megérdemelten. Az Edenred oldala – szögezzük le – valóban semmit érő ilyen tekintetben. Az is elvárható lenne, hogy normális tájékozódási pont legyen az elfogadóhelyekről. Ettől függetlenül az egyébként rendkívül segítőkész makóiak pillanatok alatt tájékoztatták azt, akinek kérdése volt. Mucsi Tamásnak azonban esze ágában sincs a segítség. Semmi mást nem akar csak kötözködni, provokálni, szidni a városvezetést. Beleverni a csúfot mindenbe, amivel csak összehozza a sors.

Mindezt elképesztően pofátlan csúsztatásokkal, konkrétan félretájékoztatva, sőt, mondjuk ki: hazugságokkal a videójában.

Ha nem a gátlástalan politikai haszonszerzés lett volna a cél, hanem a valódi segítség, akkor normálisan utánajárt volna, és elmondja, hogy emberek, nagyon rossz a cég honlapja, a csuda vigye el őket, de itt, meg itt, sőt itt is elfogadják az utalványt. Ennek még lett is volna értelme, nem úgy, mint az öncélú, hatásvadász színjátéknak.

Ha legközelebb valamelyik ismerősének ártani szeretne, nyugodtan mondja neki: segítsen rajtad a Mucsi Tamás!