Hírek Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Pozitív az ideiglenes piac helyszínének fogadtatása, a jubileumi Pápay-napokat támogatták a bálozók az iskola jótékonysági estjén, még a halott is feltámadt az apátfalvi tavaszvárón, Csanádi Ildikót köszöntöttük a hét embereként – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A vásárlók és az árusítók kéréseit is próbálja teljesíteni a makói önkormányzat az ideiglenes piac helyszínén: a napokban több parkolóhelyet alakítottak ki és kerékpártárolókat helyeztek ki. Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint jó helyet találtak a piacnak a felújítási időszak alatt.

Több mint százan mulattak szombat este a XV. Pápay bálon, amelynek tombolabevételéből a júniusban megrendezésre kerülő jubileumi, XX. Pápay-napokat szeretnék támogatni.

Hét éve hagyta abba a varrást Csanádi Ildikó, egy éve viszont olyan nagy hatással volt rá egy film, hogy ismét belevágott. Bár szakmáját tekintve férfiruha készítő, egyedi darabokat készít a hölgyek számára, – mint elárulta – mindig érzésből. Vasárnap a CsanádiStyle megálmodóját, Csanádi Ildikót köszöntöttük a hét embereként!

Míg tavaly ilyenkor télikabátban vacogtak, most 24 fok melegben rendezték a tavaszvárót az érdeklődők és a fellépők tegnap délután az apátfalvi faluház előtt. Elégett a kiszebáb, feltámadt a halott, de még a nézők is táncra perdültek. A Pátfalváért Egyesület pedig könyvben örökítette meg első 20 évét.

Óriásit buliztak a pitvarosi retró slágerpartyn: a remek hangulat is fűtötte az amúgy is melegnek bizonyult pitvarosi művelődési házat a péntek esti retró slágerpartyn.

Kopjafát kapott Asztalos P. Kálmán Csanádpalotán – a Kelemen László Kulturális Emlékéért Kulturális Alapítvány és Csanádpalota Város Önkormányzata Asztalos P. Kálmán halálának 30. évfordulója alkalmából emléknapot szervezett.

Ezért áll a Szent Gellért-híd újjáépítésének ügye: a román oldalon nincs meg a fogadókészség és a nyitottság a Magyarcsanád és Csanád közti Maros-híd a határ menti együttműködés keretében (azaz uniós forrásokat is felhasználó) történő újjáépítésére. Pedig Temes megye 2017-ben már támogatta a tervet. A magyar oldalon az M43-as és a Maros töltésig azonban megépítik a 3241 méter hosszú, kétsávos felvezető utat.

A mai napot pedig Alt-J dalával indítjuk!