Hírek Makó

Pozitív az ideiglenes piac helyszínének fogadtatása

A vásárlók és az árusítók kéréseit is próbálja teljesíteni a makói önkormányzat az ideiglenes piac helyszínén: a napokban több parkolóhelyet alakítottak ki és kerékpártárolókat helyeztek ki. Farkas Éva Erzsébet polgármester szerint jó helyet találtak a piacnak a felújítási időszak alatt.

Várhatóan május 31-ig lesz áthelyezve a piac ideiglenesen a Hollósy Kornélia utcai parkolóba. A visszajelzések pozitívak, mind a vásárlók, mind az árusítók jól fogadták az új helyszínt és helyzetet is. Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője is megerősítette, hogy jól sikerült a költözés, a színtér is megfelelő lett. Hozzátette: szerdán is sok vásárló látogatott ki a piacra, főleg a kíváncsiság miatt, illetve vasárnapra már minden árus jól belakta a kapott pavilonokat, padokat. Farkas Éva Erzsébet polgármester vasárnap reggel a piacon elmondta: a kereskedők és a piacra járók kéréseit is figyelembe veszik, ezért is alakítottak ki plusz parkolóhelyeket és helyeztek ki kerékpártárolókat.

– Az árusok visszajelzése tulajdonképpen csak pozitívak voltak, a padok elhelyezésével kapcsolatban voltak észrevételeik. Ezeket a napokban a kollégák még rendezni fogják – fogalmazott a polgármester. – A Deák Ferenc utcán található piac munkálatait már a héten megkezdték: a tetőszerkezet és a faoszlopok bontása már megtörtént, remélhetőleg hamarosan a közművesítés következhet.

Kovács Sándor képviselő hozzátette: öröm számára, hogy a városi piac felújul. A vásárlóktól és az árusoktól türelmet kér, hiszen minden felújítás kellemetlenséggel jár. Hajdani piacvezetőként szerint azért is fontos a piac megújulása, mivel a Deák Ferenc utca is teljes rehabilitáción esik át.