Hírek Színes Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Szemetet szedtek Csanádpalotán, Lázár János szerint hazai termékeknek kell a multik polcain lenni, táncfesztivál regionális döntőnek adott otthon Makó – tegnap ezekről is olvashattak! Mutatjuk!

Második alkalommal rendezte meg a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola a Boronapikniket: nemcsak szüleiknek, hanem leendő munkáltatóiaknak is bemutatkoztak a diákok. Óvodai bekukkantót szerveztek három intézményben: a Kálvin téri, a Hold utcai, és a Kassai utcai óvodában tájékozódhattak a szülők a beiratkozás előtt. A térségi Fidesz még mérlegeli, kiket támogat ősszel: a nagyobbik kormánypárt egyelőre elsősorban az Európai Parlamenti választásokra készül, így a konkrét döntések csak később születnek meg.

Lázár János országgyűlési képviselő a királyhegyesi Kanálka Manufaktúrában járt nemrég: videójában kifejtette, a nem magyar termékeket forgalmazó multiknak le kell vonulniuk a pályáról. Március 23-a a lengyel-magyar barátság napja: ez alkalomból Brzózka Marekkel készítettünk interjút. Táncfesztivál regionális elődöntőt szervezett Makó: 51 produkcióban, közel 500 táncos vett részt a XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál Regionális Elődöntőjén.

Közösen tették szebbé Csanádpalotát a TeSzedd! akció keretein belül: az akciónak nevelő és egyben figyelemfelkeltő célja is volt. Bartók Béla szülőfalujába tekertek: mintegy félszáz sportkedvelő indult el reggel Nagyszentmiklósra, hogy megkoszorúzza a magyar zeneszerző, népzenekutató szobrát.

Ma még kiélvezhetjük a jó időt, ugyanis jövő héttől hidegfront érkezik az országba: azonban ma még 18 fokra is számíthatunk a nap folyamán.

A vasárnapot kezdjük egy Hungária számmal!