Hírek Színes

A jubileumi Pápay-napokat támogatták a bálozók az iskola jótékonysági estjén

Több mint százan mulattak szombat este a XV. Pápay bálon, amelynek tombolabevételéből a júniusban megrendezésre kerülő jubileumi, XX. Pápay-napokat szeretnék támogatni.

Vargáné Szalados Klára, a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola tagintézmény-vezetője portálunknak elmondta: a tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő bál nagy népszerűségnek örvend, szombat este mintegy 110-en mulattak együtt a jótékonysági esten. A bál bevételét idén a XX. Pápay-napok megrendezésére szeretnék fordítani.

– Akárcsak a bálunk, a Pápay-napok is jubileumi rendezvény lesz,  hiszen XX. alkalommal kerül megrendezésre június első hetében. Ez egy egész hetet felölelő program lesz, természetesen megrendezzük, ahogyan évek óta, a mentálhigiéniás konferenciánkat, rendezünk a tanulóink számára kézműves foglalkozásokat, egészségnapot, családi napot, de a hagyományos koszorúzásra és a Pápay-díj átadására is sor fog kerülni egy művészeti gálával együtt – hangsúlyozta.

Mint Vargáné Szalados Klára hozzátette: minden évben más műsorral készülnek, volt, hogy kollégái és a tanulók is szerepeltek, idén Szűcs Balázs bűvész lépett színpadra, aki már az intézmény gyermeknapi programján is bemutatkozhatott korábban.

navigate_before
navigate_next

Ahogy minden évben, idén is a Fogadj el! Alapítvány szervezte meg a Pápay iskola jótékonysági bálját. Mint az alapítvány elnöke portálunknak elmondta, céljuk, hogy az iskola tárgyi és személyi feltételeit támogassák, a gyermekek munkába állását, a szakmára nevelést, emellett közösségi programokat is szerveznek. Martonosiné Görbe Erzsébet a bál kapcsán elárulta, a jótékonysági est bevétele a tombolatárgyakból származik, amennyiben minden tombola elkel, úgy mintegy 240 ezer forintot tudják támogatni az iskolát, továbbá örömét fejezte ki, hogy nagyvállalatok és több vállalkozó is támogatja őket.