Térség

Közösen tették szebbé Csanádpalotát a TeSzedd! akció keretein belül

A Dér István Általános Iskola ökoiskola révén idén is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz, amelyhez Csanádpalota Város Önkormányzata is betársult. Pénteken az önkormányzat közfoglalkoztatottjai reggeltől, míg az általános iskola tanulói és pedagógusai délután 14 órától, megosztva egymás között a közterületeket, a település egészét érintően szemétszedést végeztek.

Az akciónak nevelő és egyben figyelemfelkeltő célja is volt: fontos számunkra a lakóhelyünk tisztasága. Csanádpalota városa a résztvevőknek köszönhetően egy tucatnyi összegyűjtött zsák szeméttől lett tisztább – számolt be az eredményről Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester, aki reméli, hogy példát mutattak ezzel a település lakosainak, különösen azoknak, akik az utcákban eldobálják a szemetet.

navigate_before
navigate_next

– Megdöbbentő volt számomra is, hogy a játszótér környékéről mennyi energiaitalos dobozt gyűjtöttünk össze, ami amellett, hogy környezetszennyező hatású, még az ott önfeledten játszó kisgyerekekre is veszélyes lehet – fogalmazta meg a polgármester.

A környezetünkért és a településkép megőrzéséért egyénileg is sokat tehet mindenki, ezért a polgármester arra kéri a lakosságot, hogy a saját ingatlana előtt a közterület tisztántartásáról folyamatosan gondoskodjanak és a szemetet a kihelyezett hulladékgyűjtőkbe helyezzék.