Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

95 évesen is kiállítást szeretne Matild néni, javában bontják a Kálvin utcai rendelő épületét, játékos feladatokkal hívták fel a figyelmet a víz világnapjára, az életben is előforduló helyzetek várták az elsősegélynyújtókat – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Farkas Éva Erzsébet és Kovács Sándor köszöntötte születésnapja alkalmából Szekeres Mihálynét. Matilda néni, amíg bírta erővel sokat festegetett, régi vágya, hogy kiállítást szervezzenek műveiből.

Javában bontják a Kálvin utcai rendelő épületét, a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzés ajánlattételi időszaka is most zárul, két hónap múlva lehet hozzá átadni a területet. A korszerű, 21. századi új épület 2020 végére készülhet el.

A hagyományokhoz híven idén is programokkal készült az Erdélyi püspök utcai óvoda a víz világnapján; a gyerekek játékos feladatokon keresztül tapasztalhatták meg, mivel is tehetik szebbé, tisztábbá a bolygót.

Bár lehet, kevesen tudják, a makói és térségi általános-, illetve középiskolákban működik iskolai pszichológiai ellátás. A szakemberek együtt dolgoznak a pedagógusokkal, szülőkkel és a gyermekekkel, igyekeznek segíteni a különböző iskolai élethelyzetekben.

A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola adott helyszínt a tegnap délután megrendezésre kerülő területi elsősegély és csecsemőgondozási versenynek, amelyen nemcsak elméleti, hanem gyakorlati feladatok is várták a résztvevőket.

A térség országgyűlési képviselője nemrégiben Kövegyen tartott fogadóórát, ahol számos témában keresték fel. A látogatás során a települést érintő fejlesztésekről is szó esett – minderről egy videóban számolt be Lázár János közösségi oldalán.

A Csanádpalotai Dér István Általános Iskola két diákja idén is kiemelkedő eredménnyel zárta a Makón megrendezett Városi és Térségi Szavalóversenyt, így jogot szereztek, hogy a megyei döntőkön képviseljék a térséget.

A mai napot pedig LP dalával indítjuk!