Hírek Térség Top

A térségi Fidesz még mérlegeli, kiket támogat ősszel

A nagyobbik kormánypárt egyelőre elsősorban az Európai Parlamenti választásokra készül, így a konkrét döntések csak később születnek meg. Információink szerint például Csanádpalotán sem dőlt még el semmi.

Nem biztos, hogy a térségi Fidesz támogatja Nyergesné Kovács Erzsébet újraindulását, tudta meg portálunk. A csanádpalotai polgármester 2017 nyarán, időközi választáson került a település élére, ezután került nyilvánosságra, hogy a község a csőd szélén táncolt évek óta.

Emiatt adósságrendezési eljárás indult, csődbiztost is kineveztek, ám Csanádpalota saját erejéből képtelen volt elkerülni a csődöt, így a kormány végül soron kívüli, több mint 70 millió forintos támogatással húzta ki a bajból a települést.

A térségi Fidesz minden településen mérlegeli, hogy kik lesznek azok a regnáló polgármesterek, illetve polgármester-jelöltek, akiket támogatásával segít majd az önkormányzati választáson. Ez a lista már kezd kialakulni, egyelőre azonban úgy tudjuk Csanádpalota esetében még nem született meg a végső döntés, hogy Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester újraindulását segítik-e.