A kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzés ajánlattételi időszaka is most zárul, két hónap múlva lehet hozzá átadni a területet. A korszerű, 21. századi új épület 2020 végére készülhet el.

Még 2014-ben merült fel kérésként a városvezetés felé, hogy vizsgálják meg a háziorvosi rendelők állapotát, ez nem sokkal később meg is történt, és kiderült, a legrosszabb állapotban a Kálvin utcai épület van.

– Több, mint 40 éves épületről van szó, amelyben nagyobb felújítás nem volt, korszerűtlen, egészségügyi feladatellátásra gyakorlatilag alkalmatlan, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy kerüljön elbontásra, és épüljön a helyén egy korszerű, modern rendelő. – mondta el a helyszínen Farkas Éva Erzsébet.

Ezt a beruházást a város saját költségvetésből finanszírozza, az idei költségvetésben 200 millió forintot különítettek el rá. A régi épület elbontására kiírt közbeszerzést a Borci Trans Kft. nyerte meg, a szerződést március 5-én írták alá, ezután megkezdődhetett a bontás.

A zaj- és porterhelést próbáljuk a lehető legjobban lecsökkenteni, de a lakosok nyugodtan jelezhetik számunkra, ha van valami észrevételük. – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Toldi János, a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, az új épületben számos egészségügyi feladatellátás lesz, ám legalább ilyen fontos kiemelni, hogy a rendelő épületében egy minden igényt kielégítő gyógyszertár is működni fog.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest