A hagyományokhoz híven idén is programokkal készült az Erdélyi püspök utcai óvoda a víz világnapján; a gyerekek játékos feladatokon keresztül tapasztalhatták meg, mivel is tehetik szebbé, tisztábbá a bolygót.

Az óvoda mind a hat csoportja részt vett a projektnapon, amelyen körforgásos rendszerben, az egyik teremből a másikba haladva, különböző állomásokon vehettek részt a gyerekek. Mint Martonosi Szilvia elmondta: zömében mozgásos feladatok várták az ovisokat, de a vizualitásukat is fejlesztették, illetve minden érzékszervre ható feladatokat, illetve játékokat találták ki a pedagógusok. Kísérletezhettek a gyerekek a vízzel, a hallásukat fejleszthették, ahogyan a víz élővilágának különböző hangjait kellett felismerniük, de a tenyérfestés és a horgászós játék sem maradt el, akárcsak a logikai feladatok.

– Biztos vagyok benne, hogy otthon már a szülők is tudják, hogy a mai napon mivel készülünk, hiszen kértük őket a gyerekeken keresztül, hogy a mai napon kék ruhában érkezzenek a gyerekek, ezzel is szimbolizálva, hogy a víz világnapjára készülünk – emelte ki a Makói Óvoda intézményvezető-helyettese.

Továbbá megtudtuk, a Makói Óvoda két tagintézménye nyerte el a Zöld Óvoda címet, ebben a két óvodában mindenképpen megemlékeznek a zöld jeles napokról, kezdve októberben az állatok világnapjáról, márciusban a víz világnapjáról, áprilisban a Föld napjáról, májusban pedig a madarak és fák napjáról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest