Színes Térség

A megyei döntőben képviselhetik Csanádpalotát és a térséget az ifjú szavalók

A Csanádpalotai Dér István Általános Iskola két diákja idén is kiemelkedő eredménnyel zárta a Makón megrendezett Városi és Térségi Szavalóversenyt, így jogot szereztek, hogy a megyei döntőkön képviseljék a térséget.

A 3-4. osztályosok korcsoportjában induló 28 versenyző között Arany Bence 3. helyezést ért el, míg Maczelka Barnabás az 1. helyen végzett az 5-6. osztályosok 39 fős mezőnyében.

Felkészítő pedagógusaik: Kis Lászlóné és Maczelkáné Szabó Mária voltak

A két diák – a makói mellett – több térségi, illetve megyei versenyen is bizonyított már március folyamán: a 3. osztályos Bence a XXI. alkalommal megrendezett Deszki Maros Menti Fesztivál alsós prózamondó versenyén különdíjban részesült, míg a Szentesen lebonyolított megyei Petőfi-szavalóversenyen a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel. A 6. évfolyamos Barnabás a pitvarosi általános iskola térségi Arany János Szavalóversenyén és a Deszki Maros Menti Fesztivál felsős prózamondó versenyén egyaránt az első helyen végzett, korosztályának megyei döntőjén pedig április 24-én méretteti majd meg magát Csongrád megye legjobb felsős versmondói között.