Hírek Makó Színes

Névadójukról emlékeztek meg a szikszaisok

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola tavaly rendezte meg első alkalommal a névadójukról szóló emléknapot. Idén ismét megemlékeztek református lelkész életéről és munkásságáról a diákok.

Az 5. B osztály mutatta be Szikszai György életét és munkásságát ma délután diáktársaiknak a Makó-Újvárosi Református Egyházközség nagy gyülekezeti termében. Ahogy Geráné Nagy Katalin, az iskola magyar és történelem szakos tanára és a program szervezője elmondta, az intézmény névadója előtt nemcsak rövid előadással, hanem vetélkedő által is megemlékeztek, hogy ezzel is jobban megismerjék a diákok Szikszait. A pedagógus szerint nagyon tanulságos élete volt a református lelkésznek: a csalódások és kudarcok után felállt, és a célkitűzéseit véghez vitte.

navigate_before
navigate_next

Bertus B. Csabáné igazgató elárulta, fontos számukra, hogy a diákok ismerjék az iskola és az utca névadóját, ki volt és mit tett. Ezért is döntötték el tavaly, hogy március 21-et Szikszai György emléknappá nevezik ki. Az idei vetélkedő során a meglévő ismerteiket új információkkal gazdagíthatták a résztvevők, akik értékes nyereményeket is nyerhettek: a fődíj egy laptop volt.