Térség Top

Meghatódott a közönség a földeáki Aranyanyu esten

Kis híján szűknek bizonyult a földeáki községháza házasságkötő terme ma este Rácz Zsuzsa, a Richer Aranyanyu-díj egyik alapítója és a földeáki Molnárné Gardi Katalin Aranyanyu-díjazott közös estjén.

Sírt, szipogott és elérzékenyült a mintegy százfős, zömében hölgyekből álló közönség a községi könyvtár ma esti Kávéházi Esték Földeákon rendezvényén, mely vendégei Rácz Zsuzsa írónő, a Richer Aranyanyu-díj egyik alapítója és a földeáki Molnárné Gardi Katalin voltak. A makói kórház anaszteziológiai szakasszisztense 2017-ben nyerte el az egészségügyi szakdolgozók Aranyanyu közönségdíját.

Farkas Sándorné könyvtáros köszöntőjében elmondta, rengetegen támogatták süteményeikkel ezt a kávéházi rendezvényt, hozzájárulva az est hangulatához.

Farkas Sándorné könyvtáros a rengeteg süteményt is megköszönte

– 1983 óta dolgozom a makói kórházban, 1986 óta a műtőben, s 2006 óta vagyok vezető szakasszisztens. Orosz Jánosné tanított meg a hivatásomra és a betegszeretetre. Ha ma kellene pályát választanom, ma is ugyanezt tenném – mondta Molnárné Gardi Katalin, már a közönségnek. A földeáki Aranyanyu vetítéssel idézte fel a jeles elismeréshez vezető útját, mutatta be a róla annak idején készült bemutatkozó filmet, illetve a díjátadót. – Nagy Ibolya, aki császármetszéssel hozta világra a gyermekét, egyszer azzal keresett fel, hogy jelölne engem a díjra. De sokat köszönhetek Kertész Ákos főorvosnak is.

Molnárné Gardi Katalin, Aranyanyu

A földeáki Aranyanyu azt mondta, hogy a díj átvétele után is van élet, többször is találkozott a többi Aranyanyuval, akikből már több támogató programot is szerveztek, a legutóbbit tavaly októberben. – Minden támogatást megad nekem a családom, hiszen tudják, szeretem a munkámat – mondta.

A földeáki Aranyanyu lánya, és jelölője: Nagy Ibolya

– Mindenről az Állítsátok meg Terézanyut! című könyvem tehet, az fordította fel az addigi életem! A második regényem olvasói olyan sok levelet írtak nekem, hogy megosszák velem az életüket, s tanácsot kérjenek tőlem. Mivel nem győztem rájuk válaszolni, létrehoztam a Terézanyu alapítványt, mely 8 éven át írt ki pályázatokat, s megalakult a ma is működő Terézanya klub is. Majd jött a Richter Aranyanyu, mely 7 éven át működött, s összesen 55 díjat adott ki – avatta be a közönséget regénye nem várt következményeibe, s a díj megszületése történetébe Rácz Zsuzsa.

Rácz Zsuzsa írónő szerint mindenről a Terézanyu tehet

Az írónő saját novellái felolvasásával erősítette a kávéházi hangulatot, melyet tea, sütemény, ír és bécsi kávé tett teljessé.