Hírek Térség

Maroslelén alakítottak ki kerékpáros pihenőt

Hamarosan átadják a Makó – Maroslele – Hódmezővásárhely között kialakított kerékpárutat, amely mintegy 1 milliárd 600 millió forintból épült meg. A kerékpárosok pihenésére is gondoltak a tervezés során: Maroslelén a piacnál alakítottak ki pihenőhelyet.

A Makó – Maroslele – Hódmezővásárhely között kialakított kerékpárút határidőn belül, 8 hónapon belül készült el. Belovai Dániel, a Délút Kft. projektvezetője a csütörtök reggeli sajtótájékoztatón elmondta, október 31-én fejeződött be a munka, azóta kisebb munkák folynak, mint például a tél okozta hibák javítása vagy éppen a zöldítés. A SZTÉMI Kft. végezte el a műszaki ellenőrzést: Babos Tamás a sajtót arról tájékoztatta, hogy a kivitelezés minden jól ment, a kivitelező mindent az előírás szerint készített el. Az építés során Vásárhely és Maroslele között mintegy 2 kilométeren épült új kerékpárút, Maroslele belterületén 3 kilométer hosszan alakítottak ki nyomvonalat és Maroslele – Makó között is majdnem 3 kilométer új szakasz épült. A projekt során az M43-as autópálya felüljárója előtt híd is épült, továbbá egy pihenőhelyet kialakítottak Maroslelén, a piac mellett.

Martonosi György polgármester hangsúlyozta: nagyon várták, hogy a beruházás elkészüljön. Jelenleg az üzembehelyezési eljárás folyik és várhatóan április végén megtörténhet a kerékpárút átadása, amelyet egy nagy rendezvénnyel szeretnék megünnepelni: Hódmezővásárhelyről és Makóról is kerékpártúra indul. A polgármester hozzátette, napi szinten lát a kerékpárosok mellett futókat is az új, elkészült bicikliúton, amelynek nagyon örül. Reméli, sok-sok balesetmentes kilométert fognak rajta tenni a kerékpárosok, futók és túrázók is.