Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Komolyabb gond nélkül nyílt meg az ideiglenes piac, egyesületek és vállalkozások is keresték a polgármestert a fogadóórán, a boldogságot ünnepelték a szikszaisok, Királyhegyesen tartott fogadóórát Lázár János, két helyen lehet verssel fizetni egy kávéért Makón a mai napon – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Körbejártuk az ideiglenes piacot az első napon; a rengeteg szervezésnek, egyeztetésnek köszönhetően nem volt fennakadás az átköltözésnél. A fejlesztés állapotáról és az ideiglenes piac megnyitásáról Farkas Éva Erzsébet is beszámolt közösségi oldalán.

Egyesületek és vállalkozások is keresték a polgármestert a fogadóórán – ami mostanra inkább fogadónap, mint óra, hiszen Farkas Éva Erzsébet ilyenkor az egész napot arra szánja, hogy meghallgassa a hozzáérkezők kérdéseit és megoldásokat találjanak a problémákra.

Több száz gyermek köszöntötte a Boldogság Világnapját a Szikszai utcában. Az általános iskolások és óvodások közösen énekeltek és verseltek ennek alkalmából.

A Fenntarthatósági Témahét keretében regisztrált a Te szedd! akcióhoz a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A diákok nemcsak a főépületnél, hanem a Bajza utcai intézménynél is szedték a szemetet. Végül a főtéren találkoztak össze a csapatok, hogy tisztább legyen Makó belvárosa.

A térség országgyűlési képviselője tegnapi királyhegyesi fogadórája után közölte, a helyhatósági választásokon a községet 25 éve vezető Horváth Lajos polgármester újbóli indulását támogatja, s ezért kikérte őt a feleségétől.

Több mint kétmillió forint lakbérhátralékot hagyott maga után tíz, korábban nagylaki önkormányzati lakásban élő család, akik közt akadt olyan, akik az éj leple alatt, köszönés nélkül távozott a községből. A helyi önkormányzat most jogi eszközökkel próbálja behajtani a tartozásokat.

A Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak a gyakorlását az Európai Néppártban (EPP) az EPP által felkért háromtagú bizottság jelentésének elkészültéig – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán Brüsszelben az EPP politikai gyűlésének ülése utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelyet élőben közvetített az M1 aktuális csatorna.

Március 21, azaz a mai nap a költészet világnapja, ennek alkalmából Makón két helyen is fizethet verssel kávéjáért; mutatjuk, kik csatlakoztak a kezdeményezéshez!

A költészet világnapját ünnepelve, a mai napot Závada Péter versével kezdjük!