Hírek

Gyógyszertárakban is felhasználható a 70 év felettieknek járó húsvéti utalvány

Ahogyan az előző évben, idén is 10 ezer forintos utalvánnyal támogatja Makó Város Önkormányzata a 70 év feletti lakosokat. Ebben az évben 3348 fő jogosult, akiknek a települési képviselők személyesen juttatják el a támogatást. Czirbus Gábor alpolgármester körzetében 460-an vehetik kézbe a megújult utalványokat, amely többek között a gyógyszertárban is felhasználható lesz, szemben az eddigi Erzsébet-utalvánnyal.

– Ugyanúgy, ahogy a decemberi adventi időszakban, most a húsvéti időszakban is postásnak álltam és munkát váltottam az utóbbi pár napban, meg a következő néhány napban is. Megkezdtük a húsvéti utalványok kézbesítését képviselő-társaimmal az elmúlt hétvégén, nagyon sok helyre már el tudtuk juttatni ezeket az utalványokat, és bízom benne, hogy az elkövetkezendő napokban minden 70 év feletti meg fogja kapni – fogalmazott Czirbus Gábor.

Az alpolgármester kiemelte: az előző évhez hasonlóan idén is jár a húsvéti tízezer forintos utalvány, amelyet személyesen visznek ki a képviselők. Amennyiben valakit nem találnak otthon többszöri felkeresésre sem, azok húsvétot követően, egészen május 31-ig vehetik át az utalványokat a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályán.

Czirbus Gábor továbbá felhívta a figyelmet: az idei évben új típusú utalványt tudnak biztosítani, a korábbi Erzsébet-utalvány helyett. Ennek az utalványnak véleménye szerint bővebb a felhasználási köre, hiszen nemcsak élelmiszerre, hanem másra, ajándéktárgyakra is beváltható, illetve a gyógyszertárban is elfogadják.

Baranyi Béla és felesége, Klára örömmel fogadta a húsvéti utalványokat. Mint elmondták, van mire költeni; bevásárolnak húsvétra, illetve több névnap és születésnap is lesz a családban a közeljövőben, ráadásul idén a család fiatalabb része is otthon tölti a húsvétot. A házaspárnak egy lánya és három unokája van,  a legnagyobb már dolgozik, a középső idén végez az egyetemen, a legkisebb pedig hatodikos, és nagyon érdekli a sport, 4-5 éve futballozik, kapusként – tudtuk meg.