Több mint kétmillió forint lakbérhátralékot hagyott maga után tíz, korábban nagylaki önkormányzati lakásban élő család, akik közt akadt olyan, akik az éj leple alatt, köszönés nélkül távozott a községből. A helyi önkormányzat most jogi eszközökkel próbálja behajtani a tartozásokat.

Folyamatosan küldik a fizetési meghagyásokat az önkormányzati lakások volt bérlőinek. Az elsőt 128 ezer forintról, az ügyvéd már kiküldte – tudtuk meg Locskai Zoltántól.

Nagylak polgármestere hozzátette: komoly kinnlévőségeik vannak az önkormányzatnak, ezek döntő többsége az elmaradt lakbérekből származik.

– Közel húsz önkormányzati lakásunk van, igaz ezekből sok már használhatatlan, kikapcsolták belőlük a villanyt, azaz nem állnak rendelkezésünkre a közművek. A kinnlévőségek behajtására tett lépéseinkkel azokat a volt lakókat céloztuk meg, akik már évekkel ezelőtt elmentek Nagylakról. Voltak közöttük olyanok, akik az éj leple alatt pakoltak össze, s távoztak, de az elmaradt lakbéreket azóta sem fizették ki. Tíz volt bérlő összesen valamivel több, mint kétmillió forinttal tartozik – világított rá a helyzetre a polgármester.

Locskai Zoltán hozzátette, a volt bérlők közt van olyan, aki 250 ezer, akad aki 580 ezer, és olyan is aki 120 ezer forinttal tartozik a községnek.

– Az elmaradt lakbérek rendezése érdekében ügyvédhez fordultunk, s egy volt lakónk már fizetési meghagyást kapott, illetve az ügye egy jászberényi közjegyzőhöz került. Nála hamarosan bírósági végrehajtó jelenik majd meg, így próbáljuk megszerezni a követelésünket. Nagyon fontos megemlíteni, hogy önkormányzati, azaz közpénzről van szó. Azért is próbáljuk a lakbértartozásokat beszedni, mert úgy gondoljuk, hogy azokkal szemben lenne tisztességtelen, ha veszni hagynánk, akik rendesen fizetnek – mondta.

Hozzátette, hogy azért jászberényi közjegyző intézkedik a fent említett ügyben, s nem makói, mert a Közjegyzői Kamara adja ki ezeket az ügyeket, s az jelöli ki az ügyben eljáró közjegyzőt.

– A be nem fizetett gépjárműadónál lényegesen jobb a helyzet, hiszen az önkormányzatnak lehetősége van a kivonatni a járművet a forgalomból. Az ezzel kapcsolatos felszólítás megteszi a hatását. Úgy látszik, hogy a gépjárművet manapság nem szívesen engedi ki senki a kezéből – mondta Locskai Zoltán polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest