Hírek Makó

Návays diákok gyűjtötték a szemetet Makón

A Fenntarthatósági Témahét keretében regisztrált a Te szedd! akcióhoz a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A diákok nemcsak a főépületnél, hanem a Bajza utcai intézménynél is szedték a szemetet. Végül a főtéren találkoztak össze a csapatok, hogy tisztább legyen Makó belvárosa.

Több osztállyal indult útra a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, hogy a Te szedd! akció keretén belül megtisztítsák a környezetet. Szekeres Krisztián, az intézmény pályázati csoportvezetője elmondta, nem ez volt az első alkalom, hogy csatlakoztak ehhez az akcióhoz, ez már a sokadik alkalom volt. Az intézmény diákcsoportjai tanári felügyelet mellett a Posta és Baja utcáról indultak el – végül a csapatok a főtéren találkoztak, hogy ott folytassák a szemétszedést. Közel 70 diák vett részt a Te szedd!-ben!

navigate_before
navigate_next

A tizedikes Földesi Tamás is az osztálytársaival közösen szedte a hulladékot. A návays diák elárulta, otthon is odafigyelnek a környezetvédelemre, szelektíven gyűjtik a szemetet és komposztálóedényt is használnak. Tamás is odafigyel a környezetére: a szemetet sosem dobálja el az utcán.